KRISTIANSAND: Av totalt 20 500 søkere er ti personer fra Vest-Agder plukket ut til et helt spesielt oppdrag. Det skriver opplevelsesaktøren GO i en pressemelding.

– Disse ti blir utrolig viktige for oss. De skal være kritiske testpiloter som skal kvalitetssikre en ny type opplevelsesreiser, sier Morten Torp, administrerende direktør i GO.

De ti testpilotene fra Vest-Agder skal reise ut i verden for å teste nye opplevelsesreiser på vegne av opplevelsesaktøren.

— Bare for moro skyld

Øystein Thorsen fra Kristiansand er en av de utvalgte. Han, kona og to av barna får reise til Disneyland i Paris helt gratis.

— Det var i fjor sommer at jeg ble med på en konkurranse på en reiselivsmesse. Det var bare for moro skyld. Man kunne velge mellom forskjellige reiser og måtte begrunne hvorfor man ville bli med, forteller Thorsen.

Thorsen krysset av Disneyland i Paris som sin drømmedestinasjon, og tenkte ikke så mye mer over det, før en mail fra GO ramlet inn i inboksen hans.

— Først i januar fikk jeg en fikk en mail fra GO hvor det stod at jeg hadde vunnet, sier han.

— Hva tenkte du da?

— Jeg tenkte at dette bare er noe tull, men så ringte de fra GO og spurte om jeg hadde mottatt en mail.

Dermed fikk Thorsen og tre familiemedlemmer gratis reise til Paris.

— Alt er dekket fra GO. Men vi må sende tilbakemelding til GO om hvordan turen har vært, understreker Thorsen.

Trengte 200 testpiloter

I januar ba den nye opplevelses- og reisearrangøren GO om hjelp. Selskapet trengte 200 testpiloter for å teste sitt nye opplevelsestilbud. Hele 20 500 nordmenn deltok i konkurransen, i følge selskapet. Vinnerne kan få oppleve blant annet spesialcruise i Karibia, Robinson-opplevelse på Filippinene, Shopping-hopping i London og Paris og eksklusivt møte med artisten Snoop Dogg.

— De skal reise, teste, smake og observere. I etterkant skal de rapportere til oss. Rollen som testpilot krever derfor både et oppmerksomt blikk og en evne til å formidle inntrykk og opplevelser, forteller administrerende direktør i GO, Morten Torp, i en pressemelding.

Får med egen fotograf

Også tre andre familier blir med til Disneyland i Paris. Familiene får med seg en egen fotograf som skal dokumentere turen. Dokumentasjonen skal brukes i reklamekampanjer for GO.

— Føler du at du er med på et PR-jippo?

Nei, jeg synes det er kjempegøy. Men jeg tror det ikke helt enda. Det blir to netter på hotell med frokost og ballongtur over Disneyland, og alt er gratis, forteller Thorsen ivrig.