KRISTIANSAND: — Hun har erkjent straffskyld for falsk forklaring, og innrømmer at ranet var iscenesatt. Utover det ønsker jeg ikke å si noe om hva hun har forklart i avhør, sier Oddbjørn Lunde, leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Les også: Pågrepet for å ha iscenesatt brutalt ran

Den kvinnelige innehaveren ble funnet bundet og kneblet inne i Narvesen-butikken i Markens søndag 23. mars. I politiavhør forklarte kvinnen at hun ble ranet av en maskert mann.

Varetektsfengslet

En drøy uke senere ble hun pågrepet, siktet for falsk anmeldelse.

— Det var ikke grovt ran i det hele tatt. Vi mener ranet var iscenesatt, opplyste etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politistasjon til fvn.no etter at siktelsen ble kjent.

Her forklarer etterforskningslederen hvorfor politiet har snudd i sakenTirsdag i forrige uke ble kvinnen varetektsfengslet for fire uker med brev— og besøkskontroll.

Heller ikke kvinnens forsvarer, advokat Ben Fegran, ønsker å si noe om hva kvinnen har forklart i avhør. Han bekrefter imidlertid også at hans klient har innrømmet forholdet.

— Hun er siktet for falsk anmeldelse, og har erkjent straffskyld i forhold til dette, sier Fegran til fvn.no.

Pengene forsvunnet

Ifølge politiførstebetjent Oddbjørn Lunde er politiet nå langt på vei ferdig med etterforskningen.

— Det gjenstår litt arbeid med taktiske spor, og så vil saken mest sannsynlig bli oversendt for påtalevurdering, sier Lunde.

- Tror dere flere personer var involvert?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Lunde.

Et betydelig pengebeløp forsvant fra kiosken i forbindelse med hendelsen. Ifølge Lunde har disse pengene ennå ikke kommet til rette.

Se video fra åstedet