KRISTIANSAND: — Jeg kan ikke huske personlig å ha målt så høye alkoholverdier hos sjåfører, sier politiførstebetjent Yngvar Aas, som er leder ved trafikkavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

— Det er graverende å sette seg bak rattet med så høy promille, fastslår han.

Nattferja

Blodprøven som viste den solide alkoholkonsentrasjonen ble tatt halvannen time etter at 32-åringen kjørte i land 18. oktober i fjor, etter å ha tatt nattferja fra Hirtshals til Kristiansand.

Mannen er bosatt i Flekkefjord.

Politiet har de siste årene hatt enkelte promillekontroller rettet mot sjåfører på ferjekaia, men har ellers et samarbeid med tollerne som tipser og holder igjen sjåfører som de mistenker er beruset.

Fengsel

32-åringen er i Lister tingrett dømt til 30 dagers ubetinget fengsel og 35.000 kroner i bot. Han ble også ilagt to års sperrefrist for å kjøre bil i Norge. Det hører med til historien at 32-åringen for et år siden også ble tatt for promillekjøring i Danmark, der han har sitt statsborgerskap. Derfor var han også uten førerkort den aktuelle morgenen i fjor høst.

Ifølge Dagbladet pågrep politiet i Norge i fjor over 100 personer som kjørte bil, motorsykkel eller moped med over tre i promille. Så høy promille kan være dødelig.