ARENDAL: Den 22 år gamle mannen er siktet for voldtekt av en 24 år gammel kvinne natt til 16. desember i fjor. Politiet innrømmer nå overfor Agderposten at etterforskningen står i stampe.

— Melder det seg ingen vitner, kan vi ikke reise straffesak mot 22-åringen som er siktet i saken, sier politiadvokat Leif Aleksandersen ved Arendal politistasjon til avisen.

Ifølge samme avis har kvinnen i avhør forklart at flere personer var vitne til at mannen fulgte etter henne opp Østregate der voldtekten skal ha funnet sted.

— Vi etterlyser vitner som kan ha sett kvinnen komme gående med mannen etter seg fra Torvet og opp Østregate i Arendal, sier Aleksandersen.

Kan dra hjem til Polen

Den 22 år gamle polske statsborgeren er for tiden varetektsfengslet, og politiet fikk i går rettens samtykke i å forlenge fengslingen frem til 11. februar.

Hvis politiet ikke får flere bevis innen da vil mannen trolig bli løslatt.

— Vi må bare slippe ham løs hvis det ikke dukker opp flere vitner i saken, sier politiadvokat Leif Aleksandersen.

Ved løslatelse står mannen fritt til å sette seg på første fly hjem til Polen. Ifølge politiet være praktisk talt umulig å kreve mannen utlevert, hvis det senere skulle komme frem nye bevis i saken.

Forsøkte å kysse 13-åring

Ifølge Agderposten kom politiet på sporet av 22-åringen etter at han skal ha forsøkt å kysse en 13 år gammel jente som var på handletur i Arendal sentrum. Mannen ha innrømmet dette forholdet i avhør, men ikke voldtekten av den 24 år gamle kvinnen.

24-åringen ble kjørt til voldtektsmottaket i Arendal like etter hendelsen for å sikre eventuelle biologiske spor. Men ifølge prøvene ble ikke voldtekten fullbyrden, og politiet har derfor ikke noe DNA som kan knytte 22-åringen til den 24 år gamle kvinnen.