KRISTIANSAND: Firmaet U-Turn Ventures AS inngikk en leieavtale med firmaet PORT IT om leie av smartnummeret 800 74 355 (800 SHELL), men dårlige rutiner etter at Ventelo overtok PORT IT førte til at nummeret ble tildelt et annet selskap.

Smartnummer blir stadig mer populært, og er rett og slett vanlige telefonnummer som er litt enklere å huske enn tilfeldig valgte numre. Numrene starter med 800, 801 eller 815 og fortsetter med ytterligere fem tall. Disse tallene kan knyttes opp mot et varemerke, produkt eller lignende.

Ubrukt nummer

U-Turn Ventures AS sikret seg leierettighetene til 800 SHELL, men brukte aldri nummeret. Ved en tilfeldighet oppdaget firmaet at nummeret var blitt leid videre, og at Shell hadde tatt i bruk nummeret.

Samme feil hos Ventelo skjedde med ytterligere to lignende telefonnummer U-Turn Ventures AS hadde leid.

I retten kom det frem at Ventelo hadde overtatt PORT IT, og ikke oppdatert sine systemer med informasjon om hvilke telefonnummer som var leid ut. Dermed fikk firmaet Alpha Communication AS overta avtalen om det verdifulle nummeret, og leide det videre ut til Shell.

Tilbakeføres ikke

Ventelo la til grunn at telefonnummeret var blitt portert bort og ikke kunne tilbakeføres. I dommen fra Kristiansand Tingrett frifinnes Ventelo, men må likevel betale erstatning på 400.000 kroner til U-Turn Ventures AS.

Oljegiganten benytter i dag nummeret for å koble kundene mot nærmeste forhandler.