KRISTIANSAND: Mannen er nå dømt til 120 dagers fengsel, hvorav 90 dager betinget for ved skremmende og plagsom opptreden ha krenket det kvinnelige budets fred.

Episoden fant sted 7. september i fjor, da DHL-budet skulle levere en pakke på døren til den dømte 41-åringen. Pakken var tilsendt fra mannens slektinger i utlandet og budet gav på forhånd beskjed på telefon om at det ville koste han 500 kroner å få pakken utlevert.

Kastet pakken i gaten

Dette falt ikke i god jord hos 41-åringen da pakken kom på døren, og han nektet å betale mer enn 200 kroner, og henviste til at han tidligere hadde fått en pakke gratis fra Posten. Budet forklarte da at hun ikke kunne levere ut pakken, noe mannen tok svært ille opp.

Ifølge dommen ble han svært sint, gikk bort til budets bil og rev ut pakken, hvorpå han kastet den over bilen og ut i gata. I tillegg gikk han helt opp i ansiktet på DHL-budet og skrek at han ville ha pakken. Kvinnen fant episoden svært skremmende og har forklart at hun begynte å gråte og opplevde situasjonen veldig ubehagelig. Hun har i ettertid sluttet å kjøre slike budrunder.

Tidligere ilagt besøksforbud

Selv om flere av kameratene til mannen var til stede og prøvde å roe han ned, lot ikke 41-åringen seg stagge før politiet kom til stedet. Da betalte han riktignok for pakken, men troppet dagen etter opp hos DHL og beskyldte budet for å ha ødelagt pakken. Noe som ikke var tilfelle.

Mannen har også oppført seg truende overfor en annen kvinne tidligere, og er for dette tilfellet ilagt besøksforbud. Dette forbudet trosset han 18. september i fjor, hvor han oppsøkte kvinnen, fulgte etter henne og oppførte seg aggressivt overfor henne.

Mannen dømmes også for dette forholdet.

Psykiske problemer

41-åringen er tidligere straffedømt en gang i Norge, og retten finner det skjerpende at de to overnevnte forholdene er begått i prøvetiden på denne dommen.

Mannen har fysiske sykdommer og sliter psykisk. Han lider av depresjon og ustabilitet og skal ha en form for paranoid beredskap, dog ikke være psykotisk.