Før jul arrangerte Fædrelandsvennen en konkurranse der vi spurte ungdommen om hvordan det har vært å være ung i 2020. Dette er et av bidragene i denne konkurransen.

1. januar

Godt nyttår! Jeg gleder meg til 2020 og har på følelsen av at dette vil bli et bra år.

26. april

Det første koronatilfellet i Norge... Jeg er usikker på om dette kommer til å spre seg eller ikke. Det er ikke flere som har fått det påvist enda og jeg håper at dette bare er et engangstilfelle. Flybillettene til Kroatia er bestilt, og jeg gleder meg til å reise i april.

12. mars

Hva har skjedd? I dag fikk vi beskjed om at Norge stenger ned, og at skolen stenger fra fredag. Jeg er litt glad for at vi slipper matteprøven til mandag, og hvor ille kan det bli å ha hjemmeskole? Men det betyr også at treningssenteret er stengt og man kan ikke treffes i store gjenger, hva skal jeg nå gjøre? Dette var noe dritt, halve livet mitt er trening og venner, og nå kan jeg ikke gjøre noe av delene. Det blir vel heller ikke mulig å reise i påsken, men jeg håper fortsatt, det er jo det eneste jeg kan gjøre.

16. april

Hjemmeskole er noe av det verste jeg har vært med på. Zoom fungere virkelig ikke og jeg klarer ikke å motivere meg til å jobbe. Det kommer til å bli interessant å se hvordan Zoom fungerer etter noen uker, men gleder meg nesten til å komme tilbake til skolen.

13. mai

Selvfølgelig ble det ikke noe tur i april, som forventet. Situasjonen har forverret seg, og jeg tror koronaen er kommet for bli en stund til, uheldigvis. Heldigvis er det noen gode nyheter også, eksamen ble avlyst så det var digg og bursdagen min kan jeg feire med nærmeste familie så får jeg heller utsette resten. I tillegg har jeg fått jobb i hjemmesykepleien, noe som trolig ikke hadde skjedd hvis det ikke var korona, så jeg er glad for at det kommer noe positivt ut av denne situasjonen.

22. desember

Siste dag på skolen før juleferie, sykt velfortjent synes jeg! Selv om det midt i året virket ganske håpløst, synes jeg det har gått seg litt til. Når jeg ser tilbake på 2020, kan jeg egentlig si flere positive enn negative ting som har skjedd med meg. I tillegg har Norge godkjent vaksinen og det gir meg håp om at 2021 og russefeiringen kan gå som normalt.