LYNGDAL: – Politiet har per dags dato avdekket at det er snakk om minst åtte fornærmede i saken. Saken gjelder både fysiske overgrep og overgrep over nett- og mobilbaserte plattformer, og overgrepene er av ulik alvorlighetsgrad, sier politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det var NRK som omtalte den siste utviklingen i saken først.

Besøksforbud

Hegdahl sier videre at siktede er ilagt besøksforbud overfor de fornærmede i saken, samt at han har blitt ilagt et forbud mot å oppholde seg på Lyngdal stadion.

– Av hensyn til de fornærmede i saken, ønsker ikke politiet å gå detaljert inn på hva slags type overgrep det er tale om og hvem som er fornærmet i saken, sier Hegdahl.

Saken er inne i en avsluttende fase, og vil bli oversendt statsadvokaten med påtaleinnstilling i løpet av nærmeste fremtid.

– Politiet ser alvorlig på saken, og den har fremdeles høy prioritet, sier Hegdahl.

Løslatt

Politiet har ikke tidligere gått ut med informasjon om hvor mange barn som skal ha blitt utsatt for overgrep.

Den overgrepssiktede treneren, som er i 20-årene, ble løslatt for flere uker siden, men han har fått rettslig forbud mot å oppholde seg på stadion. Han er dessuten ilagt besøksforbud mot de fornærmede, hvilket også betyr at han ikke har anledning til å kontakte barna digitalt eller på telefon.

– Han nekter fremdeles straffskyld. Det er en belastende sak for han, sier forsvarer Olav Sylte til NRK.

Fotballtreneren ble pågrepet 20. august i fjor. Foto: Samuelsen, Kjetil

Pågrepet i august

Det var 20. august i fjor at den mannlige fotballtreneren ble pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot barn i aldersgruppen 14–16 år. Saken ble kjent gjennom nyhetsmedier 7. september.

Treneren skal ha forgrepet seg både fysisk og over nett.

– En vanskelig sak

Daglig leder i Lyngdal IL, Roger Abusland, har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at det er et lokalsamfunn som er rammet. Da saken ble kjent, ble idrettslagets kriseplan for alvorlige hendelser iverksatt.

Idrettslaget ble gjort kjent med omfanget av siktelsen via NRK.

– Ett overgrep er ett for mye. Dette er en vanskelig sak og vi har ikke kunnet gjøre så mye annet enn å legge til rette for at politiet skal kunne finne ut hva som har skjedd. Den umiddelbare ryggmargsrefleksen er at man vil hjelpe ofrene, sier Abusland til Fædrelandsvennen.

Klubbledelsen vet ikke hvem ofrene i saken er.

– De pårørende og de pårørendes ofre har ikke ønsket at dette skal være kjent. Hadde det vært mitt barn, hadde jeg brukt mye energi på å skjerme barnet fra oppmerksomheten, sier han.

Påtaleinnstilling

Abusland har tidlige opplyst at den siktede treneren hadde levert inn politiattest, slik det stilles krav om.

Politiet gjorde tidlig i etterforskningen en rekke beslag i saken, deriblant elektroniske beslag.

Treneren skal ha forgrepet seg både fysisk og over nett. Her fra Lyngdal stadion. Foto: Kjetil Samuelsen