Se video i playeren over.

KRISTIANSAND: Rutebussene til Nettbuss Sør kolliderte like før klokken 15.30 på Østerveien ved Lund bedehus.

— 12 passasjerer og to bussjåfører ble kjørt til legevakten. Det ser ikke ut som om noen av dem er alvorlig skadet, sier innsatsleder i politiet, Salve Eieland, til fvn.no.

Til legevakt med buss

Ifølge politiets operasjonssentral tok ambulansepersonell hånd om den ene bussjåføren, og en kvinnelig passasjer skal ha pådratt seg et mulig beinbrudd.

- En bussjåfør og en passasjer var såpass skadet at de ble hentet av ambulanse. De andre involverte ble brakt til legevakten i egen buss, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Den ene bussen som kolliderte var rute 22 til Jærnesheia, mens den andre var rute M3 på vei mot Kristiansand sentrum. Det er uklart hvor mange passasjerer som befant seg i hver av bussene.

— Etter det jeg har fått vite, var det bare lettere skader på passasjerene. Den ene sjåføren er skrevet ut fra legevakten, og er kommet tilbake til oss, mens den andre sjåføren er til undersøkelse. Også han skal ha pådratt seg lettere skader, sier regionsjef i Nettbuss Sør, Oddvar Abrahamsen, til fvn.no mandag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORE SKADER: Bussene fikk store materielle skader i fronten. (Foto: Vegard Nekstad)

Store ressurser fra brannvesenet, politiet og ambulanse ble sendt til stedet da meldingen om ulykken kom inn. Også luftambulansen ble tilkalt.

Kom fra holdeplass

Bussene fikk store materielle skader i fronten. Det var ikke glatt på stedet da ulykken skjedde, men ifølge politiet er det antydet at veibanen var noe smal som følge av brøytekanter.

— Den ene bussen var på vei ut av en busslomme i retning sentrum. Denne kom såpass langt ut i veien at den traff med venstre hjørne i en buss som var på vei ut av sentrum, sier Solås.

Hvem som kan skyldes for kollisjonen, er det ifølge operasjonslederen for tidlig å si.

Skal avhøres

— Vi har notert mange personalia. Det vil bli gjennomført avhør senere, men det er uklart om det blir i kveld eller i morgen, sier Solås.

Bussene sperret Østerveien etter kollisjonen, og all busstrafikk ble omdirigert til Marvikskrysset. Klokken 17.11 var opprydningsarbeidet ferdig, og veien ble åpnet for normal trafikk.

Taxi fra legevakten

Også Nettbuss Sør har sikret seg personalia fra de involverte passasjerene, spesielt for å ha en oversikt dersom det oppstår senskader.

— Det er viktig at vi har en oversikt over hvilke passasjerer som ble brakt til legevakten. Når det gjelder disse passasjerene, har vi ordnet transport med taxi slik at de kan komme seg dit de skal etter at de ferdig med undersøkelsen. Noen blir også hentet av pårørende, sier regionsjef Oddvar Abrahamsen, som også opplyser at sjåførene blir ivaretatt på best mulig måte av selskapet.

— De blir koblet til bedriftshelsetjenesten, sier regionsjefen.

Nettbuss Sør tok over bussrutene i Kristiansand 1. januar. Oppstarten har vært langt fra enkel, og har vært preget av store forsinkelser, snøkaos og trøbbel med billettsystemet.

— Det har vært en del problemer. I dag hadde det gått riktig bra, men så skjedde dette, sukker Abrahamsen.