ARENDAL: Den tyske sjåføren skulle egentlig til Staubø ved Kilsund med fullastet trailer, men havnet tirsdag kveld langt inne på en smal gårdsvei ved Eydehavn.

— Han forvillet seg inn på gårdsveien Gunnarsboveien, trolig fordi han fulgte GPS-en. Der satte han seg fast og sperret veien, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Kjørte på sommerdekk

Mannen ble bedt om å ringe Viking redningstjeneste for å få hjelp, men nektet fordi det kostet penger.

”Burde brukt folkevett i stedet for GPS

Bilberger Roar JosephsenDermed ble han stående i mange timer uten å kunne foreta seg noe som helst. Ifølge politiet hadde sjåføren bare sommerdekk, og var dårlig utstyrt med kjettinger.

— Han stod innerst i veien, nesten i tunet på en gård. Han som brøyter veien bor på gården, men han kom seg ingen vei, opplyser Lauvnes.

- Helt sprøtt

Politiet fikk første melding om traileren klokken 17.16, men hadde ikke kapasitet til å reise ut. Da politiet endelig kom til Gunnarsboveien like over klokken 21, nektet mannen fortsatt å kontakte Viking.

- Han var ikke villig til å betale for tauing. Dermed tok politiet beslag av dokumenter og førerkort. Nå kan han vente seg en kraftig bot, og må i tillegg betale for inntauing, sier politiets operasjonsleder.

Trailersjåføren kom fra Stavanger, og var lastet med plastikktanker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I GRØFTA: Trailersjåføren forsøkte selv å rygge ut fra området, men havnet bare i grøfta. (Foto: Morten Boswarva) Foto: Morten Boswarva

Sent tirsdag kveld var Viking Arendal i gang med å få ut traileren fra skogsområdet.

— Det er helt sprøtt. Her har han kjørt med en fullastet trailer inn på en kjerrevei. Det er fullstendig galskap, sier Roar Josephsen, daglig leder i Viking Arendal.

Hele natten

Han har jobbet som bilberger i mange herrens år, men karakteriserer hendelsen som noe av det verste han har sett.

— Jeg misunner ikke sønnen min som skal få denne ut, fastslo Josephsen ved midnatt.

Sønnen jobber nemlig også som bilberger og fikk oppdraget. Josephsen bekrefter at trailersjåføren kjørte på GPS-en.

2,30 meter bred vei

- Og så har han ikke stusset da han kom inn på den verste skogsveien du kan tenke deg? Det finnes ikke maken. Det er en ordentlig kjerrevei. Her burde han ha brukt sunt folkevett i stedet for GPS, sier Josephsen.

Han forteller at veien går rett inn i skogen og er 2,30 meter bred.

— Og den brøytes bare av han som bor her med en traktor. Nei, nå har jeg opplevd dette også, sier den rutinerte bilbergeren.

Fikk den ut til slutt

Like over klokken 01 klarte redningsmannskapet å få traileren ut på veien igjen.

- Vi fikk slept den tilbake et par hundre meter og satt på noen kjettinger. Dermed kunne han kjøre opp på gårdsplassen for å snu, forteller Josephsen.

De brøytet så opp veien foran traileren og fikk tyskeren ut på hovedveien.

— Jeg må bare få skryte litt av jobben som sønnen min gjorde. Jeg er veldig imponert. Aldri i verden om jeg hadde trodd at vi skulle få denne traileren ut før i morgen tidlig, sier han.

Nå blir traileren tatt med til Vikings parkeringsplass. Der blir den stående til Viking har fått pengene sine.