LYNGDAL: Mye tyder nå på at Ingunn Foss (H) kan belage seg på fire nye år i ordførerstolen på Lyngdal rådhus. På grunn av tekniske problemer med opptellingen, var det da Fædrelandsvennen gikk i trykken likevel bare 784 forhåndsstemmene som var klare i Lyngdal. Disse viste en oppslutning for Høyre på solide 43,6 prosent, mens KrF er nest største parti med 16,58 prosent. Deretter følger Frp (11,6 prosent) og Ap (9,9 prosent)

– Vi var litt spente på etter om uenighetene om en skolesammenslåing skulle slå uheldig ut, men Høyre ser ut til å ha gjort et kjempevalg i Lyngdal, sier en tydelig glad Ingunn Foss.

Politikere fra flere partier har gitt Ingunn Foss gode karakterer for hennes innsats som ordfører. Selv sier hun det er hyggelig om noen gir henne noe av æren, men hun tror valgresultatet har like mye å gjøre med at kommuneøkonomien nå har kommet under kontroll.

For fire år siden gikk Høyre i Lyngdal fram med over 10 prosentpoeng, og ble med 26,8 prosent av stemmene det største partiet. Den gang vant Høyre, Frp og Venstre nye velgere etter å ha gitt løfter om ikke å innføre eiendomsskatt. Etter velgernes klare dom den gang, er det nå ifølge Ingunn Foss ingen partier i Lyngdal som for ønsker å innføre eiendomsskatt.