Foto: SKJERMDUMP

KRISTIANSAND : I manifestet forklarer den terrormistenkte 32-åringen blant annet at han brukte over 80 dager på å forberede bombene. Videoen som ble lagt ut på Youtube rett i forkant av angrepene forklarer manifestet i tekst og bilder.

I videoen blir det også blant annet brukt musikk fra Helene Bøksles sang «Ere the World crumbles» som også er brukt i spillet Age of Conan: Hyborian Adventures.

– Jeg er gjort kjent med at den siktede skal ha benyttet seg av en sang hentet fra Age of Conan-soundtracket, et album hvor jeg medvirker på enkelte spor. Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, og jeg tar sterk avstand fra å bli brukt i en slik sammenheng. Dette er først og fremst en ufattelig tragedie, og mine tanker går til alle pårørende som er rammet av disse grufulle handlingene, skriver Helene Bøksle i en uttalelse til fvn.no

I videoen hevder Behring Breivik blant annet at marxister har gjennomsyret europeisk samfunn siden det sovjetiske flagget ble heist over det tyske parlamentet (Reichstag) i 1945. Den originale videoen på Youtube er nå fjernet, men videoen har allerede klart å spe seg til andre brukere på videonettstedet.