LINDESNES: Det var mandalsskøyta «Hvaler» som først nådde fram til familien på fire som hadde grunnstøtt ved Ryvingen. «Ægir» fra Farsund ble først med inn til Mandal. Underveis til hjemhavnen Farsund samme kveld, kom en ny melding: En båtutleier hadde sendt en bekymringsmelding etter at fire utenlandske fisketurister ikke hadde kommet tilbake som planlagt.

Klokka var da 22.30, og «Ægir» startet søket, ifølge rapporten til redningsselskapet. Skøyta setter kurs mot fiskebankene sør for Lindesnes.

«Tåka ligger tjukk i hele området og vi antar sikt mindre enn 0.1 nm (i underkant av 200 meter, red.anm.)», oppgir mannskapet i rapporten.

Med hjelp av et fraktskip i området, fant skøyta et ekko fra en båt fire nautiske mil sør for Lindesnes fyr.

I fri drift

Der var en jolle med to menn og en gutt om bord i fri drift. Kalde, men etter forholdene i god form, fikk fisketuristene en kopp varm te av mannskapet. Med jolla på slep ble de tre tatt med av «Ægir» til Båly i Lindesnes.

— Vi er spente på om resten av påske blir like travel, uttaler Amund Myhre, Jarl Pedersen og Fredrik Paulsen fra «Ægir» etter en skjærtorsdag med i alt seks oppdrag.

Travel påske

På vegne av Redningsselskapet konstaterer kommunikasjonssjef Ernst Larsen overfor fvn.no at årets påske har vært særs travel.

— Det er tydelig det har vært en sjøpåske, mer enn en fjellpåske i år, uttaler Larsen.