Kristiansand: Går det som planleggerne ønsker, skal det ikke være tvil om målet med aksjonen mot kutt i private barnehager før møtet i oppvekststyret om tre dager.

Foto: ARKIVFOTO

– Jeg fikk en tekstmelding sent torsdag kveld med spørsmål om jeg kunne spille. Jeg har fått med meg at de private barnehagene er misfornøyd – jeg har selv barn i privat barnehage, men vet ikke noe særlig mer. Jeg har sagt meg villig, sier musiker Stein Roger Sordal . Sordal er blant annet kjent fra Radiojam og «Sommer på torvet».

Også Erik Faber skal være forespurt. Vi lyktes ikke å få noen bekreftelse fra Faber i går.

Forelder Arne Wilhelm Tellefsen i Wergelandsveien barnehage på Grim har påtatt seg ansvaret for å tilrettelegge for støttekonserten. Han har søkt kommunen og politiet om å bruke Øvre Torv til aksjonen – og fått ja.

– Vi håper mange møter opp og viser sitt engasjement. Vi skal bruke paviljongen som scene, sier Tellefsen.

Private barnehager mobiliserer og lover å markere sin misnøye med de nye tilskuddsatsene fra administrasjonen. Kristiansand kommune vil spare 25 millioner til drift i år med sin anbefaling. For flere av de private aktørene er det kroken på døra.

Eier og styrer av Wergelandsveien barnehage, Kirsti Hamre, er bekymret.

– Vi er en liten barnehage med 15 barn. Mellom 100.000-150.000 kroner mindre til drift i år, kan vi ikke klare. Det er penger vi ikke har, sier hun.