KRISTIANSAND: Under sammenstøtet med politiet i september i fjor, klarte han å slå en politistudent i hodet med nødhammeren før politiet vant kontrollen. Politistudenten fikk et kutt i tinningen, ble sykmeldt og ble tatt ut av tjeneste for en periode.

Bare noen dager tidligere hadde gutten slått en vekter med knyttneven flere ganger. Begge voldstilfellene skjedde mens gutten bodde på en barnevernsinstitusjon.

Slipper fengsel

Nå er 16-ringen dømt for vold mot politiet. Fra før hadde han en betinget fengselsstraff på 36 dager fra 2009. Også den gangen for vold mot offentlig tjenestemann. Siden voldsbruken på bussen skjedde i prøveperioden, ble det gitt fellesstraff for alle forholdene.

Men til tross for at han nå er domfelt for flere tilfeller av vold, slipper 16-åringen likevel fengsel. I stedet får han 100 timer samfunsstraff. Kristiansand tingrett mener nemlig at den 16 år gamle gutten er inne i en positiv utvikling der han går på skole, får oppfølging og for første gang møter opp til regelmessig undervisning.

I tillegg til angrepet på politimennene, er han også dømt for å ha forulempet politiet etter at han ble tatt hånd om på bussen som var på vei fra Hamresanden til Kristiansand sentrum. Politiet ble tilkalt fordi gutten lagde bråk.

Tilstod

Den nå dømte 16-åringen tilstod alle forholdene han var tiltalt for. Dommen fra Kristiansand tingrett er også i tråd med påstand fra aktor.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett er den klare hovedregelen at vold mot politiet skal gi ubetinget fengsel. Men på grunn av ung alder og det retten mener er en positiv utvikling, konkluderer retten med at samfunsstraff er den rette reaksjonen.