VENNESLA: Donald Duck, Kondomeriet, Aftenposten, Ikea og Vennesla kommune er blant de som denne uken kjemper om å bli årets Facebook-side, ifølge Kampanje. Totalt 25 sider er nominert.

— Vi er den eneste kommunesiden som er nominert. Vi ser framover med en kanal som vi når den yngre garde med, sier Jannicke Usterud, sekretær i Vennesla kommune, til fvn.no.

- Ikke seriøst

Hun er en av dem som daglig oppdaterer kommunens Facebook-side, og gleder seg over at tjenesten er plukket ut blant Norges 25 beste sider.

Men årsaken til at akkurat Vennesla er blitt lagt merke til blant jungelen av Facebook-sider, er hun ikke sikker på.

— Det hviskes i gangene her om at juryen er blitt tipset om siden vår. Men tipset har ikke kommet fra oss. Vi forsøker å følge opp med ting som kan være interessante for innbyggerne. De kan komme med kommentarer uten at det er for seriøst, sier Usterud.

Vennesla-siden ble opprettet i sommer, og kommunens ansatte opplever god respons på informasjonen de legger ut.

- Bare noen få som forstår

— Videoer er blitt kommentert mye. Vi har også fått spørsmål om brøyting. Men det er kanskje det kulturelle som folk kommenterer mest. I dag har vi lagt ut at folk kan kommentere kommuneplanen, noe som er litt tyngre stoff. Men muligheten er der, sier Usterud.

Årets Facebook-side kåres under Oslo Facebook Event torsdag.

— Vi skal vise annonsører og medier hvordan de beste, kommersielle Facebook-løsningene ser ut. Vi ser at alle gjerne vil på Facebook med sine merkevarer og virksomheter, men det er bare noen få som virkelig forstår hvordan man gjør det riktig. Og veldig mange lurer på hvor i all verden finnes relevant kompetanse for å få gode råd, sier reklameveteran og juryformann Nils Petter Nordskar til Kampanje.

Her er de 24 andre nominerte som Vennesla kommune kjemper mot:

Aftenposten

Chess Communication

DNB Nor Eiendom

Donald Duck & Co

Dæhlieshop

Epla

Freia Melkesjokolade

Handelshøyskolen BI

Ikea

Kondomeriet

Kreftforeningen

Lille Vinkel sko

Litago

Lyse

Montages

Morgenklubben Radio Norge

NetCom

Norges Kreative Fagskole

Norwegian

NSB

SAS

Stiftelsen Organdonasjon

The Voice

Widerøes Flyveselskap