KRISTIANSAND: I 2007 bestemte politikerne å utvide betalingstiden i Kvadraturen fra klokka 17 til klokka 18 på hverdager og fra 13 til 16 på lørdager. Kristiansen tar nå til orde for å redusere betalingstiden til klokka 16 på hverdager og 13 på lørdager, melder NRK.

— Det er ikke en veldig stor justering og jeg tror det kan være klokt. De som er imot vil argumentere med miljømessige konsekvenser, men jeg tror dette tvert imot vil kunne være positivt for miljøet. I Vågsbygd bor det nå 35.000 innbyggere og mange kjører forbi Kvadraturen og til Sørlandsparken for å handle, sier Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Liten betydning for inntekter

Politikerne har tidligere foreslått gratis parkering i de kommunale parkeringshusene i Kvadraturen, men planene ble skrinlagt på grunn av en anstrengt kommuneøkonomi. Kristiansen sier nå at den utvidede betalingstiden førte til en ubetydelig økning i inntektene til det kommunale parkeringsselskapet.

— Jeg har ikke de konkrete tallene, men de ekstra timene betyr veldig lite. Parkeringsselskapet ble heller ikke opprettet for å skaffe penger i bykassa, men for å skape ordnede parkeringsforhold i Kvadraturen, sier Kristiansen.

Opplevelsessentrum

Varaordføreren har tidligere uttalt at konkurransen fra Sørlandsparken tilsier at Kvadraturen bør være et opplevelsessentrum fremfor et handelssentrum. Det mener han fremdeles.

— Kvadraturen vil aldri kunne konkurrere med Sørlandsparken. Jeg tror ikke at det er naturlig med store hvitevarebutikker i Kvadraturen og fremtiden ligger ikke der. Kvadraturen må være et opplevelsessentrum med nisjebutikker, opplevelser og kultur. En redusert betalingstid vil dessuten lette tilgangen for diverse lag og foreninger som skal inn til byen på ettermiddagen, sier Kristiansen.