KRISTIANSAND: Det var lørdag 10. november at mannen kom med flyet fra Amsterdam til Kristiansand lufthavn Kjevik. Mannen skal ha blitt svært stresset da tollerne tok ham til side. I en fullstappet ryggsekk og en koffert fant tjenestemennene omkring 40 kilo khat.

Aktor hadde rettet tiltalen til å omfatte 30 kilo khat da saken gikk i Kristiansand tingrett mandag denne uka. Mannen ga en uforbeholden tilståelse. Det førte til at saken ble behandlet som en såkalt tilståelsesdom.

— Det foreligger også et profittmotiv, idet siktede skulle få 300 euro for jobben som kurer, skriver tingrettsdommer Knut Otterbeck i dommen.Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle dømmes til fengsel i 21 dager. Retten mente dette var en passende straff.

khat2.JPG

Det er etter rettspraksis lagt til grunn at grensen mellom betinget og ubetinget fengsel går ved innførsel av ca. 20 kilo khat, skriver retten.Beslaget er et av de største som er gjort i Kristiansand. Khat inneholder stimulerende stoffer, og brukes stort sett i Nordøst-Afrika og deler av Midtøsten