Kvinnen som kjørte toyotaen klaget over brystsmerter. Foto: Tarald Reinholt Aas
Kræsjrv9.jpg Foto: Tarald Reinholt Aas

VENNESLA: Ulykken skjedde fredag kveld ved Stemmen på riksvei 9, og meldt 21.14. En Toyota og en BMW frontkolliderte under forsøket på å unnvike hverandre på en svært glatt veibane.

— Kvinnen som var fører toyotaen er kjørt til sykehus med smerter i brystet og pustebesvær, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge det politiet på stedet opplyste, skal ikke kvinnen, en 35-åring fra Evje, være alvorlig skadet. Hun var bevisst da ambulansen hentet henne.

Skulle svinge unna

Foranledningen til ulykken var at BMW-en som den bakerste av tre biler kom nordfra på riksvei 9. Den fremste skulle svinge av til Holtan. BMW-en klarte ikke å bremse ned:

–Jeg kjente det var glatt, og så at jeg ikke ville klare å stoppe i tide. Det kom ingen biler i mot, så jeg svingte kraftig over i motgående, sa sjåføren til fvn.no.

Rundt svingen kom da Avensisen. I forsøket på å unngå hverandre, kolliderte begge ved busslomma på Holtan-siden av veien.

Sjåføren av BMW-en-mente han ikke holdt høyere hastighet enn 40-50 kilometer i timen da han svingte ut. Det hindret ikke store materielle skader på de to bilene.

Svært glatt

Innsatsleder Kjell Iveland ved Vennesla lensmannskontor karakteriserer veien på stedet som svært glatt.

– Det er en tynn ishinne på asfalten. Det var rundt to grader da vi kom til stedet, men veien er underkjølt, opplyser han til fvn.no.

I BMW-en satt tre personer i tjueårene. I Avensisen satt det en familie med mor, far og to barn. Det er kvinnen i den bilen som ble kjørt til sykehus.

Etter hvert ble også føreren av BMW-en, samt de resterende tre i toyotaen, kjørt til legevakten for en sjekk.