AGDER: — Det har vært helt vilt i dag, sier Ruben Bortelid ved Bortelid skisenter til fvn.no.

Han forteller om sesongrekord i omsetning og nesten 950 personer i skianlegget lørdag. Det er nær opptil besøksrekorden og bare 10.000 kroner manglet i omsetning før rekorddagen i påsken i fjor ble slått.

— Det har vært veldig fint vær og greit med snø. Forholdene er helt topp, vi har aldri hatt så fin bakke i hovedskitrekket, sier han.

Alle trekk har vært åpne bortsett fra trekket lengst inne på heia, det har vært umulig å åpne på grunn av for lite natursnø.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

DRØMMEFORHOLD: Ingenting å klage på for skilystne på Bortelid lørdag. (Foto: Bortelid alpinsenter) Foto: Bortelid alpinsenter

— Rene påskestemningen

Det er bare glede også på Brokke alpinsenter.

— Det har vært helt fantastisk; masse folk, flotte arrangementer, barneskirenn, basar for Haiti og afterski. Alt er bare drømmen, sier daglig leder Jan Wojtaszek.

Han anslår at det har vært rundt 800 besøkende lørdag.

— Det er en av de beste weekenddagene så langt i sesongen, sier han.

Det er gode forhold i løypene, oppdaterer Wijtaszek. Nesten 20 kilometer løyper er preparert og det er mellom en halv og én meter snø.

— Det er rene påskestemningen her, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ved Brokke feiret de at sola nådde bunnområdet av skitrekket med barneskirenn. (Foto: Marit J. Brokke) Foto: Marit J. Brokke

Nær omsetningsrekord

Eikerapen alpinsenter melder om nesten omsetningsrekord i dag.

— Vi hadde det så fullt som vi synes det er bekvemt uten at det blir altfor lang ventetid, sier daglig leder Finn Olaf Hauge.

Han opplyser at det var nær 500 besøkende.

Ved Tveit skisenter var det også godt besøk lørdag. Det ble arrangert barneskirenn av Tveit IL med flere konkurranser. De har også laget en big jump og har produsert snø i forkant av helgen.

Det var godt med folk i bakken hos Tveit skisenter i Kristiansand. (Foto: Nicolai G. Olsen) Foto: Nicolai G. Olsen