SONGDALEN: — Huset er overtent, vi kan bare slukke fra utsiden, sier overbefal Egil Pedersen i Kristiansandsregionen brann og redning til fvn.no klokken 15.30. LES OGSÅ: Se bildene fra husbrannen

De tre som var hjemme kom alle uskadet fra brannen og ble sjekket av ambulansepersonell på stedet, bekrefter politibetjent Jan Eikeland ved Søgne og Songdalen lensmannskontor. Brannmannskapene fikk raskt oversikt over at det ikke var folk inne i huset og valgte derfor å ikke gå inn med røykdykkere.

Brannen startet i et tilbygg til huset, som nå er nedbrent. Etter kort tid hadde brannen spredd seg til hoveddelen av huset. Det kom lenge mye brannrøyk og damp ut fra alle åpninger i huset og etter hvert tok flammene tak i huset. Flere høye smell, som eksploderende ammunisjon, kunne høres en rekke ganger mens brannmannskapene arbeidet på stedet.

En stor garasje, som stod tett inntil tilbygget, stod lenge i fare for å gå med i brannen, men denne klarte trolig brannmannskapene å redde. Brannmeldingen kom inn til 110-sentralen klokka 13.57 og brannmannskaper fra Søgne og Kristiansand deltar i slukkingsarbeidet, i tillegg ble mannskaper fra stasjonen på Finsland kalt ut for å bidra i etterslukkingen.

Røyken fra brannen kunne sees og luktes på flere kilometers avstand. Mange folk og passerende biler stoppet opp for å følge brannens utvikling.

Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad