KRISTIANSAND: Lørdag ettermiddag stilte Sveinung Lien bilen sin opp foran bilen til en kvinne som hadde parkert på eiendommen hans. Kvinnen tilkalte politiet, og Falck kom for å taue Liens bil.

Etter mye om og men flyttet Lien bilen, men på en slik måte at sjåføren fra Falck nesten ble truffet. Det hele endte opp med en anmeldelse.

LES MER: Sperret inne bilen til feilparkert kvinne

Krevde 500 kroner

I dag stilte Lien på nytt opp bilen sin foran en feilparkert bil. Igjen ble politiet og Falck tilkalt, og denne gang endte Liens bil opp på lasteplanet.

— Da personen kom til bilen, var den sperret inne av en annen bil. Bileieren krevde 500 kroner i kontanter for å slippe den ut igjen. Det var to biler som var sperret inne, og det var en av dem som kontaktet oss. Han som sperret inne bilene unnlot å flytte sin bil, dermed ble Falck rekvirert, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Lien måtte selv betale for å få bilen sin ned igjen.

SKILTET: Slik ser skiltet ut. Det er uvisst hvilket helsesenter det vises til, men like under de to pilene er en liten grønn lapp hvor det står at plassene er reservert og tilgjengelig for leie. (Foto: Gaute Beckett Holmslet)

Må skiltes bedre

Operasjonsleder Solås er klar på at eiendommen ikke er tilstrekkelig skiltet, og at Liens pengekrav derfor er uberettiget.

— Dette er feil måte å gjøre det på. Han må skilte og det har han ikke gjort. Det skal være skilt av akseptert type, og det skal stå at det medfører borttauing og gebyr for å parkere der, sier Solås.

— Uansett kan han ikke kreve inn penger på den måten, legger han til.

Lien mener på sin side at eiendommen er godt skiltet, men sier han har snakket med en advokat om hva som bør stå på skiltet.

Avgrenset med kjetting

Det er Kristiansand Parkeringsselskap KF som disponerer parkeringsplassene rundt Liens eiendom.

Rundt området har de, sammen med grunneier Otium, plassert sementblokker for å avgrense området, og en kjetting er trukket mellom blokkene.

Men da fvn.no var på stedet lå kjettingen på bakken.

Etter det fvn.no kjenner til skal minst én av bilene som til nå har blitt sperret inne, feilaktig ha betalt avgift til parkeringsselskapet.

- Beklagelig

— Det er uheldig at folk kjører inn der i god tro, det er beklagelig. Det er derfor den kjettingen skal være oppe. Sementblokkene og kjettingen skal avgrense arealet. Poenget med kjettingen forsvinner når den blir liggende på bakken, sier Raymond Solaas, daglig leder Kristiansand Parkeringsselskap KF.

Grunnen til at de har valgt kjetting, er at Lien må kunne disponere sine egne parkeringsplasser.

Men Solaas er åpen for andre løsninger.

— Vi har gjort vårt ytterste for at ikke folk skal parkere der, men vi er innstilt på å finne bedre løsninger hvis det er mulig, sier han.