LYNGDAL: Hytteeierne Stein og Else Marie Tronstad på Øysteinsland i Lyngdal opplever at venner ikke tør komme på besøk til dem på hytta, skriver Farsunds Avis. De besøkende frykter nemlig å få ødelagt bilen på vei til hytta, hevder paret.

Dårlige veier der du er? Tips oss på 03811 eller tips@fvn.no

— Svaret vi får fra Lyngdal kommune, er at den ikke har vedlikeholdsplikt. Vi mener kommunen må revurdere vedtaket om å ikke vedlikeholde veien, sier Stein og Else Marie Tronstad til Farsunds Avis.

Preget av vær og vind

Vedtaket om å droppe vedlikeholdet av veien ble gjort av politikerne i kommunen i 2004. I løpet av de seks årene som har gått siden den gang, har regn- og vintervær tæret kraftig på sand- og grusveiens dekke.

Ifølge ekteparet Tronstad har flere biler havnet på verksted etter skader de har pådratt seg på veien, skriver avisa.

Hytteeierne er også bekymret for at hjelp fra ambulanse eller brannbil ikke skal nå fram i tide på grunn av veistandarden.

— Ambulansen kan bli skadet av veien. Og tenk også på hvordan det vil være å ligge i ambulansen for den stakkaren som skal fraktes på den kommunale veien, sier Else Marie Tronstad.

Vil hjelpe kommunen

Ekteparet har flere ganger kontaktet kommunen angående veien. De er skuffet over måten de er blitt mottatt på.

— Vi får bare beskjed om at Lyngdal kommune har vedtatt at den ikke har vedlikeholdsplikt. Vi får ingen hjelp, sier de.

For ekteparet er det uaktuelt å betale regningen for vedlikeholdet av en kommunal vei. Hytteeierne er imidlertid villig til å samarbeide med kommunen for å få en løsning i fellesskap.

— Hvis kommunen stiller med maskiner og grus, er jeg villig til å være med å gjøre en jobb for å bedre veien. Jeg er ganske sikker på at det er flere hytteeiere som kan stille som håndmenn, sier Stein Tronstad.

Åpner for løsning

— Men kommunen har ikke vist noen vilje til å være med på en slik løsning, legger han til.

Enhetsleder Arne Kristensen for tekniske tjenester i Lyngdal kommune sier til Farsunds Avis at han åpner for å finne en løsning om et mulig samarbeid.