KRISTIANSAND: Ann-Kristin Olsen, fylkesmann i Vest-Agder, har uttalt seg til KVU (konseptvalgutredning) for E-39 Søgne – Ålgård, og slutter seg til veivesenets anbefaling om firefeltsvei fra Søgne til Vigeland. Vestover mot Ålgård mener hun at det bør satses på tofeltsvei med midtrekkverk.

På Fædrelandsvennens spørsmål om hvorfor hun vil stoppe firefeltsveien i Vigeland, svarer hun at kostnadene taler mot prosjektet.

– Når det gjelder firefeltsvei fra Søgne til Vigeland, har vi kommet fram til at det er et godt prosjekt som bør støttes. Både miljøhensyn, trafikkavlastning og kostnadsdelen taler for dette. Resten av veien har svært høye kostnader. Trafikksikkerhetsgevinsten er heller ikke så mye større. Etter en avveiing mellom ulike hensyn har vi landet ned på vår konklusjon, sier fylkesmannen.

Fylkesordfører Terje Damman er uenig.

– Fylkeskommunen har gått inn for en firefeltsløsning hele strekningen. Det mener samtlige kommuner som har uttalt seg angående denne strekningen, sier Damman, og legger til at han selv også ser dette som den beste løsningen.

– Hva tenker du om fylkesmannens kommentar om at trafikkgevinsten ikke vil bli særlig større med firefeltsvei mellom Vigeland og Ålgård?

– Jeg er uenig. Det vil åpenbart være en trafikksikkerhetsgevinst, spesielt i tunneler. Generelt sett vil det ha en betydelig effekt så langt jeg kan skjønne, avslutter fylkesordføreren.