FARSUND: Det var natt til søndag 31. juli i år at 36-åringen oppsøkte en adresse i Kvinesdal. Der ønsket han å komme i kontakt med en kvinne som han har et barn med.

Han ble avvist av kvinnens stefar og gikk fra stedet. Han sendte så en sms til kvinnen og fortalte at han hadde knust rutene i leiligheten hennes.

«Han hadde ikke vært i leiligheten, men skrev meldingen for å få henne til å komme slik at han kunne prate med henne», heter det i rettsdokumentet fra Lister tingrett.

Mannnen som hadde vært på den nevnte adressen med stedatteren og andre venner, dro så til hennes leilighet for å se hva som hadde skjedd sammen med to andre personer. På veien traff de tiltalte.

«Tiltalte forklarte at han straks gikk på fornærmede da ha traff ham og tildelte ham to knyttneveslag i ansiktet med sin venstre hånd. Tiltalte erkjenner straffskyld for forholdet», heter det videre i rettsdokumentet.

Fornærmede oppfattet at tiltalte også prøvde å stikke han med en kniv etter at han ble slått i ansiktet. To vitner fortalte til politiet da de kom, at de hadde sett at tiltalte hadde forsøkt stikke fornærmede med en ukjent gjenstand.

«Tiltalte har selv forklart at det eneste han holdt var en mobiltelefon.»

Både vitnene og fornærmede var ifølge retten sterkt påvirket av alkohol. Retten var etter bevisførselen i tvil om tiltalte holdt eller prøvde å stikke fornærmede med kniv og han ble derfor frifunnet på dette punktet.

Retten kom fram til at straffen for knyttneveslagene burde settes til 21 dagers fengsel. Hadde ikke tiltalte gitt en uforbeholden tilståelse av slagene ville straffen blitt 30 dager.

Tiltalte er tidligere straffedømt 9 ganger og flere av tilfellene er for vold.