Kristiansand: Ett av disse var ranet av Pizzakiosken på Tinnheia like over klokka 22 torsdag 24. juni. Straffesaken mot mannen kommer til behandling i tingretten torsdag i denne uka.

Utbyttet ved ranet av Pizzakiosken var 1100 kroner, og den tiltalte ble pågrepet av politiet relativt kort tid etter selve forbrytelsen.

Natt til mandag 21. juni var den tiltalte ute på byen i Kristiansand. En mann som gikk i Kristian IV’desgate ble fraranet mobiltelefonen sin klokka 01.10. Like før klokka 02 ble en kvinne forsøkt ranet i Gyldenløvesgate. Mannen forsøkte å ta fra kvinnen mobiltelefonen, men hun rev seg løs, skrek ut og kom seg unna. Ti minutter senere ble en mann i Elvegata forsøkt ranet. Han ble slått med knyttneve, men klarte å komme seg vekk.

Tiltalten som er utferdiget omfatter også to tilfeller av utpressing. På morgenkvisten 21. juni klokka 07.30 ble en mann truet til å gi fra seg sin mobil utenfor Snadderkiosken, og en drøy time senere ble en annen mann drapstruet ved Fiskebrygga og truet til å overlate mobiltelefonen og hundre kroner til 29-åringen.

Statsadvokatene har også tiltalt mannen for tre tyverier fra butikker på Vågsbygd senter.