VENNESLA: — Den savnede personen er funnet omkommet. Han er hentet opp fra tubinrøret, bekrefter politibetjent Cathrine Fossnes, ved Vennesla og Iveland politidistrikt, til fvn.no.

Klokken ni i dag tidlig gjenopptok redningsdykkere fra brannvesenet søket etter den da antatt omkommede kristiansanderen, etter at de klokken tre natt til i dag avsluttet redningsaksjonen.

Ifølge Fossnes tok det ikke så lang tid fra søket ble gjenopptatt til den savnede 23-åringen ble funnet omkommet.

Den omkomne 23-åringen er fra Kristiansand, men har midlertidig bostedadresse i Vennesla.

Foto: Tormod Flem Vegge

Våknet til på sykehus41-åringen ble reddet opp av turbinrøret av dykkere fra brannvesenet, og ble sterkt nedkjølt kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Mannen ble holdt i kunstig koma på sykehuset, men skal i følge politiet nå ha kommet til bevissthet.

– Han er ikke formelt avhørt, og det vil ikke skje i kveld på grunn av helsetilstanden hans. Han er preget av det som har skjedd, sier Jan Thomas Homme, fungerende lensmann i Vennesla og Iveland, til fvn.no i kveld.

Politiet holder fortsatt på å kartlegge hva som skjedde på kraftstasjonen i natt.

– En håndfull vitner er avhørt, og flere vil bli avhørt det kommende døgnet, sier Homme.

Krimteknikerne er ikke ferdige med undersøkelser på åstedet, men nærmer seg slutten på arbeidet.

– Det tyder på at det var en drukningsulykke. Vi har ingen grunn til å mistenke eller sikte noen nå, sier Homme.

Var på guttetur

Foto: Dag Buhagen

Det var en 23 år gammel mann fra Vennesla som meldte fra om ulykken. Han er avhørt av politiet, og det har kommet frem at de tre mennene var på guttetur i området i går kveld.

— De skal ha kjørt bil inn i området, og så gått et stykke til fots, sier politioverbetjent Jon Thomas Homme i Vennesla og Iveland lensmannskontor, til fvn.no.

Ifølge Homme betrakter politiet det hele som et rent uhell. Krimteknikere er på stedet for å prøve å finne ut hvordan ulykken kunne skje.

Falt fem meter

Foto: Dag Buhagen

Det var klokken 00.59 natt til i dag at politiet fikk inn melding om den dramatisk hendelsen. Både politi, ambulanse, luftambulanse og redningsdykkere rykket ut, og klarte altså å redde opp 41-åringen.

Klokken tre natt til tirsdag ble redningsaksjonen avsluttet, og redningsarbeiderne antok da at 23-åringen hadde omkommet.

Politiet kjenner ikke til hvor dypt det er i turbinen.

— Men det må jo tydeligvis være forholdsvis dypt. De har jo falt fem meter. Og det er ikke lett å komme opp sånne rør. Det er heller ikke lett å få noen opp, fastslår operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt.