FARSUND: Jarl Håkon Pedersen (16) klippet kirkegårdsgresset da han så en mann på sykkel passere i retning kirken på en sykkel.

— Det virket som han hadde hastverk, sier Pedersen, til fvn.no.

Mannen var ifølge vitnet mellom 170-180 centimeter høy og mørkhåret. Den forklaringen har han gitt politiet.

— Det kan ha vært raneren, sier lensmann i Farsund, Kåre Unhammer, til fvn.no.

Vil ha tips

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Lauvnes, sendte i ettermiddag ut bilder fra bankens overvåkningskamera. Politiet ber nå personer som kan ha sett noe om å kontakte politiet på telefon 02800. Lauvnes bekrefter videre at ingen er pågrepet for bankranet.

(Les mer under bildet)

Jarl Håkon Pedersen så det som kan være raneren av Sparebanken Sør i Vanse. - En uvanlig hendelse på et stille sted som Vanse, sier Pedersen FOTO: Tarald Reinholt Aas

Kniv og lapp

På en pressekonferanse på Farsund lensmannskontor klokken 12 i dag kom det frem at mannen politiet jakter er godt voksen. Han kom inn i banken da den åpnet klokken ni.

— Han hadde med seg en kniv og en lapp påskrevet «Dette er et ran», som han viste frem. Han sa ingenting, men skal ikke ha truet med kniven, sier lensmannen.

Politiet har ingen mistenkte, og setter ikke ranet i sammenheng med ranene ellers i regionen den siste tiden.

— Hundene har heller ikke funnet noen spor så langt, sa lensmannen på pressekonferansen.

Beskjed fra vaktselskap

Politiet fikk beskjed om ranet klokken ni fredag morgen.

— Vi fikk en telefon fra vaktselskapet G4S om at en ransalarm hadde gått av i Sparebanken Sør sin filial i Vanse, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Like etter fikk politiet også en telefon fra bankansatte om at ranet var reelt.

(Les mer under bildet)

I besittelse av kniv

— Det vi vet foreløpig er at det var en person inne i banken og at denne personen var i besittelse av en kniv. Raneren har fått med seg et ukjent pengebeløp. Nå er alt disponibelt mannskap satt på saken, opplyste operasjonslederen i timene etter ranet fredag formiddag.

Lensmannen i Farsund har i ettertid orientert om at politiet foreløpig ikke vil gå ut med ransbeløpet.Politiet har også utkikksposter etter raneren, etter det fvn.no vet, blant annet ved Statoil Vigeland i Lindesnes.

Bevæpnet politi

På åstedet var det blant annet to politimenn som var bevæpnet og hadde skjold.

Ingen kom fysisk til skade under ranet.

Ranet er et av mange ran som har skjedd i regionen den siste måneden. Politiet etterforsker enda ranet av Sparebanken pluss sin fillial på Rona som ble ranet på mandag, samt at Sparebanken pluss i Nodeland ble ranet 25 juni i år.