KRISTIANSAND: — En siste utvei kan bli pengeløse filialer, sier direktør for privatmarkedet i Sparebanken Pluss, Kjell Omland.

Mandag formiddag ble Sparebanken Pluss Rona ranet for andre gang på to måneder. I tillegg ble filialen på Nodeland i Songdalen utsatt for det samme i slutten av juni. Nå har ledelsen i banken sett seg lei på den negative trenden.

— Det har vært for mange ran den siste tiden til ikke å vurdere nye tiltak. Noe av det vi diskuterer er å begrense mengden oppbevarte penger i filialene. I tillegg ønsker vi å gjøre tilgangen til penger vanskeligere. I stedet for at pengebeløp ligger i kassa, kan det meste oppbevares i safer eller i automater der pengene må tas ut manuelt, sier Omland.

(Saken fortsetter under bildet)

Kjell Omland, direktør i Sparebanken Pluss.(Arkivfoto)

— Kan det bli aktuelt å legge ned ransutsatte filialer?

— Nei, det tror jeg ikke. Vi ønsker fortsatt å være tilgjengelig for våre kunder.

Blitt redusert

Sparebanken Pluss har en rekke filialer rundt på Sørlandet. Etter to ran tidligere i år, har allerede banken begrenset kontantbeholdningene.

— Det er forferdelig kjedelig med disse ranene, og at slike tiltak må settes i verk. Likevel ser vi at det virker ettersom raneren i Rona ikke fikk med seg særlig mye penger, sier Kjell Omland.

Risiko

Administrerende direktør i Sparebanken Pluss, Stein Hannevik, er også klar på at noe må gjøres. Han ser likevel at det er knyttet en viss risiko i forhold til de ansatte dersom tilgangen på penger begrenses.

— Dersom pengene oppbevares i safer eller pengeautomater, kan ranerne fortsatt få tilgang, men det tar lengre tid. Dermed blir det en større belastning for de ansatte som opplever ranet. En ting er pengene som blir borte, men det verste er situasjonen for de som blir utsatt for dramatikken, sier Hannevik

Ledelsen i Sparebanken Pluss vil ta en avgjørelse like over sommeren når det gjelder ytterligere reduksjon av pengemengden og eventuelle andre tiltak for å forhindre ran i bankfilialene.

Sparebanken Pluss på Nodeland ble ranet i slutten av juni. (Arkivfoto)