AGDER: Han er overrasket over at nominasjonskomiteen i Vest-Agder innstilte Dagrun Eriksen på topp.

— Jeg er litt overrasket over at de gjør som de gjør når signalene om at medlemmene ønsket Grøvan var så sterke. Det fører bare til at nominasjonsmøtet blir ekstra spennende, sier Jørgen Kristiansen, varaordfører i Kristiansand og en av de som har støttet Hans Fredrik Grøvan.

Har flertall

Støtten til Hans Fredrik Grøvan og Dagrun Eriksen fordeler seg slik, to uker før det endelige slaget skal stå på partiets nominasjonsmøte:

  • Hans Fredrik Grøvan har støtte fra 38 delegater

  • Dagrun Eriksen har støtte fra 26 delegater

  • Dagrun Eriksen er innstilt som listetopp av et flertall i nominasjonskomiteen.

Delegatene står likevel fritt til å stemme på hvem de vil. De er ikke bundet av lokallagene som har valgt dem, selv om de har fått klar anbefaling om hvem de bør stemme på.

Jørgen Kristiansen tror likevel ikke innstillingen fra nominasjonskomiteen vil få mange nok av delegatene over på Dagrun Eriksens side.— Jeg kan ikke se noe annet enn at Hans Fredrik Grøvan blir valgt på nominasjonsmøtet med en overvekt på sju - åtte delegater, sier Kristiansen.

Solid støtte

Når Grøvan leder nominasjonskampen, er det takket være at han klarte å sikre seg støtte i Kristiansand som sender 20 delegater til nominasjonsmøtet 16. november.

— Disse har blitt sterkt anmodet om at de skulle følge flertallet i lokallaget og her fikk Grøvan 71 stemmer, mens Dagrun Eriksen fikk 15, sier Arvid Omdal, gruppeleder i KrFs bystyregruppe.

- Men de står likevel fritt til å stemme på hvem de vil?

— Ja, men blant de 20 som skal møte fra Kristiansand har jeg ikke fått noen signaler om at de har forandret mening, sier Omdal.Han er også blant de som har kritisert Dagrun Eriksen for å være for utydelig i verdispørsmål og spørsmålet om hvem KrF bør samarbeide med i regjering. Nå sier han at han vil være mer forsiktig i sine uttalelser

— Det blir fort så negativt for den ene. Jeg ser på begge to som sentrumskandidater som er veldig dyktige, sier Omdal.

Og leger til:

— Hvis Dagrun er på topp når nominasjonsmøtet er over, så går vi for henne og jobber for henne i valgkampen. Vi skal ikke ha noen deling i partiet. Det håper jeg også at den andre fløyen vil gjøre, sier Omdal.