KRISTIANSAND / MANDAL: 22-åringen hadde vært på fest i Mandal lørdag 22. oktober. Han sluttet angivelig å drikke klokka tre om natta. Søndag formiddag satte han seg bak rattet. Klokka 11.45 skrenset han inn i en personbil i stor hastighet ved avkjørselen til Ålo, påvirket av alkohol og tabletter. Folkehelseinstituttet har lagt til grunn at blandingen av alkohol og tabletter ga en promille på ulykkestidspunktet for cirka 1,5. Straffesaken mot 22-åringen har nylig vært til behandling i Kristiansand tingrett. Der ble det klart at 22-åringen kjørte så heftig, at andre veifarende vurderte å varsle politiet.

Skrenset 70 meter

22-åringen skrenset cirka 70 meter i en sving før han smalt inn i en møtende personbil med tre passasjerer. Bilføreren husker svært lite til det som skjedde.

Ekteparet som satt foran i bilen som ble truffet av 22-åringen fikk omfattende personskader, og har vært helt eller delvis sykemeldt i månedsvis. Sønnen til ekteparet satt i baksetet og fikk mindre skader.

Under ulykken ble den domfeltes hund kastet ut gjennom frontruten og døde.Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett fortalte et vitne at "han den aktuelle dagen kjørte bak fornærmedes bil, og han kunne tenke seg at han lå ca. 25 – 30 meter bak denne. Vitnet forklarte at trafikken ellers gikk sent. Da fornærmede var på veg opp en slak sving ved innkjøringen til Ålo så vitnet at tiltalte skrenset rundt en sving lenger oppe og at tiltalte holdt en voldsom fart.

Vitnet forklarte at tiltaltes bil deretter skar over veien, slik at tiltaltes bil traff i fronten på fornærmedes bil, og at tiltaltes bil deretter løftet seg og snurret rundt og inn i fjellveggen. Vitnet kunne ikke si eksakt hvilken fart tiltalte holdt, men adskillig raskere enn 70 km/t. Dette fordi alt skjedde så raskt, og at ulykken medførte at tiltaltes bil løftet seg som følge av sammenstøtet og snurret rundt og inn i fjellveggen hvor den ble totalvraket".

Grovt uaktsomt

De tre dommerne i saken uttaler at "tiltaltes kjøring innebærer etter rettens vurdering et markant avvik fra den omsorg en hensynsfull fører normalt viser. Selv om det er tilstrekkelig med en kvalifisert uaktsomhet, finner retten at tiltaltes kjøring den aktuelle dagen også må betegnes som grovt uaktsomt".

Foruten fyllekjøringen ble 22-åringen også dømt for ulovlig oppbevaring av en kniv. Denne var i ulykkesbilen, og var ifølge den tiltalte ment til å skjære over sikkerhetsbeltene dersom noen ble fastklemt ved en eventuell ulykke. Den forklaringen var ikke troverdig for retten.

I tillegg til fengselsstraffen må den domfelte betale 90.000 kroner i oppreisningserstatning til familien som han skrenset inn i. I tillegg må han være uten førerkort i tre år. Mannen er også dømt til å betale en bot på 30.000 kroner.