ULYKKE: Her var det ulykkesbilen fortsatte rett fram og traff steingjerdet, ved Stavstø på Lista. Foto: Torbjørn Witzøe
STORE KREFTER: Det ødelagte steingjerdet viser hvor bilen kolliderte. Foto: Torbjørn Witzøe

KRISTIANSAND/LYNGDAL: Leder for Lister driftsenhet, Anne Margrete Ruud, opplyser til Fædrelandsvennen at ulykken skjedde like i etterkant av at politiet ville kontrollere kjøretøyet.

— Ulykkesbilen svingte ut foran patruljen da den var på Lista. Politifolkene ga signal til bilisten at de ville kontrollere kjøretøyet. Det ønsket ikke sjåføren, som i stedet forsvant, opplyser Ruud.

Livredning

Politibilen kjørte etter kjøretøyet, men hadde ikke synlig kontakt med bilen da ulykken skjedde.

— De kom til stedet like etter og oppdaget utforkjørselen. Tjenestefolkene igangsatte livreddende tiltak og gjorde en viktig innsats på stedet, sier Ruud.

Leder av Lister driftsenhet, Anne Margrethe Ruud. Foto: Torbj rn Witz e

Ruud forteller at den samme patruljen hadde gjennomført en rekke kontroller i løpet av natta. De hadde da stått i ro og stoppet kjøretøy, men da den aktuelle bilen dukket opp, kjørte de.— Men jeg ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om saken ettersom den etterforskes av Spesialenheten, opplyser Ruud.

Hun vil heller ikke si hvilken fart politibilen holdt da tjenestemennene skulle stoppe ulykkesbilen.

Ingen forfølgelse

Ruud vil ikke karakterisere hendelsen som en forfølgelse.

— Vi vil forhåpentligvis få flere svar på dette når Spesialenheten har gjennomført sin etterforskning. Det er rutine at de tilkalles i slike saker. For politiet er det viktig å få avklart at vi har opptrådt korrekt, sier Ruud.

Ruud sier etterforskere fra Spesialenheten er på vei til Sørlandet torsdag ettermiddag.

Til overvåkning

Ifølge Ruud skal den skadede mannen være overført til overvåkning på Stavanger Universitetssykehus. Han satt fastklemt i kjøretøyet etter ulykken.

Ulykken ble meldt inn klokken 01.49 natt til torsdag. Bilen havnet utfor fylkesvei 675 ved Vere, vest på Lista. Den skal deretter ha truffet et steingjerde. En 16 år gammel jente kom fra ulykken med lettere skade.

Bilen er brakt til Falck i Mandal hvor den blir undersøkt av krimteknikere. Politiet har også gransket ulykkesstedet i natt.