— Vi signaliserer herved omkamp om sjøbodene. Om halvannet år kan det bli regjeringsskifte, og det er slett ikke sikkert at SV sitter med statsråden da, sa varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) i formannskapet onsdag.

I november 2009 gjorde bystyret sitt vedtak som tillot fritidsbruk av de 400-500 sjøbodene på Flekkerøy. Dette ble påklaget av Fylkesmannen, og i juni i fjor kom avgjørelsen fra miljøvernminister Erik Solheim. Han åpnet for amnesti for boder fra før 1995, mens nyere boder skulle behandles strengt.

Opposisjonsleder Mette Gundersen (Ap) minnet om at høyresiden også for fire år siden så fram til regjeringsskifte, slik at sjøbodsaken kunne avgjøres i tråd med deres syn.

— Det er ikke sikkert en ny regjering vil følge omkampen. Jeg synes vi skal la saken i bero nå, slik at det blir forutsigbarhet for beboere, andre berørte og administrasjonen som har jobbet og jobbet med alle omkampene fra høyresiden, sa Gundersen.

Formannskapet behandlet onsdag kommunedelplanen for Flekkerøy, oppdatert med nye bestemmelser etter Miljøverndepartementets avgjørelse i juni. Men det borgerlige flertallet bestående av Høyre, Frp, KrF, Venstre og Pensjonistpartiet lurte inn en ganske betydelig protokolltilførsel, om at bystyrets alternativ legges til grunn ved revisjon av kommuneplanen.

Det kan bety en ny batalje med Fylkesmannen, som ender opp i departementet.

— Saken ble fremmet for å lukke Flekkerøyplanen, det var åpenbart ingen suksess. Vi har en godkjent plan etter norsk lov, minnet teknisk direktør Ragnar Evensen formannskapet om.

Ap frykter sjøbodeierne, hvorav bare et fåtall har søkt om dispensasjon, nå setter seg på gjerdet.

— Noen klamrer seg nok til et halmstrå, og lar sin sjøbod i bero i to-tre år. Jeg håper de som ønsker bruksendring søker, og at vi får saken inn på sporet, sa Aase G. Paulsen.