BERGEN: — Det ble full kaos på morgenen i dag. Det var ingen brøyting, så det var kun tre spillere på Kjevik til avtalt møtetidspunkt. Heldigvis hadde vi en snill flykaptein som holdt flyet, sier KIF-trener Preben Nilsen etter lørdagens 29-20-seier borte mot Bjørnar i Bergen.

— Det var like før vi mistet seieren, og det hadde vært kjipt mot tabelljumboen, fortsetter han.

Etter sju strake tap smakte det godt for treneren med en topoenger i årets siste kamp.

— Det veldig utrolig deilig å vinne igjen. Ikke bare det, men også å ha kontrollen gjennom hele kampen. Vi hadde mye stang ut i 1. omgang, men ledet likevel med tre. Derfor var det mye optimisme i garderoben i pausen, og guttene gjorde en solid 2. omgang, forklarer KIF-treneren.

Det gjorde de og scoret 17 ganger på den siste halvtimen og vant 29-20. — Skal vi holde plassen, må vi i det minste slå lagene bak oss. Vi hadde et lagmøte og samtlige var innstilt på å trene hardt på vårdelen av sesongen for å beholde plassen. Det har vært tunge tider, men denne seieren vil gi selvtillit og vi merket det på garderobepraten etter kamp, forklarer Nilsen.

Dermed kan KIF ta juleferie med seier, men treneren vil ikke la juleribbe ligge for lenge.

— Den skal vi få trent bort raskt igjen. De skal få nyte maten, men så begynner hardkjøret mot vårsesongen, sier Preben Nilsen.