LINDESNES: – Vi er ikke nærmere noen løsning. Vi har sjekket ut personer som har versert i media, men de er ikke aktuelle så langt vi er kommet i erfaring, sier leder for politiets driftsenhet i Mandal og Lindesnes, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

LES OGSÅ: Plussbank på Vigeland ranet

– Vi er et stykke unna

Politiet mener at de ikke er i nærheten av å pågripe gjerningspersonen.

– Vi står fast i forhold til å pågripe gjerningsmannen, vi er et stykke unna, sier Gabrielsen.

Væpnet politi rykket i formiddag ut til en adresse i Lindesnes kommune. Undersøkelse av personen som er bosatt i huset, viser at han ikke hadde noe med ranet å gjøre.

Ukjent ransutbytte

Ransalarmen ble utløst klokka 09.48 i formiddag. En person med et skjerf foran ansiktet gikk inn i bankfilialen og krevde penger.

Hvor mye penger som raneren fikk med seg, er fortsatt ukjent.

– Vi har ikke tradisjon for å oppgi beløp i denne fasen av saken. Beløpet er heller ikke bekreftet av banken, sier Gabrielsen.

Politiet ber om tips

Det er ukjent hvor mange personer som var i banken da ranet skjedde. De ansatte tas hånd om av bankens kriseapparat, som fra før har erfaring med flere ran de siste årene.

Politimannskaper fra Mandal og Lindesnes, kriminaltekniker fra felles krimenhet i Kristiansand og politihund fra Lister driftsenhet har i løpet av dagen jobbet med saken.

– Det vi ber om er at folk som har vært i Vigeland sentrum rundt klokka 09.45 og som mener at de har sett noe de i ettertid mener er spesielt eller har kunnskap om personer de mener kan ha noe med dette å gjøre, så er det viktig at folk tar kontakt, sier Gabrielsen.