AGDER: — Nattetemperaturen vil bli ganske lav. Det er fare for frost enkelte steder i indre Agder, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Arild Mentzoni, til fvn.no.

Dermed er det også i morgen stor sannsynlighet for glatte veier enkelte steder i Agder. Metzoni ber fok være observante på dette.

– Og så bør man jo begynne å vurdere å skifte dekk dersom man ikke har gjort dette enda. Og skal man kjøre i fjellet er vinterdekk en nødvendighet, sier han.

Både politiet og Veitrafikksentralen har i dag mottatt flere meldinger om glatte veier i Agder. Spesielt på riksvei 41 mellom Vegusdal og Evje, og på riksvei ni har det vært svært glatt.

– Men entreprenørene har god kontroll på dette, men vi er jo nå inne i den tiden av året der man bør være obs på at det kan være glatt på veien i morgentimene, opplyser Veitrafikksentralen.

Bil i fjellveggen

Poliet har fått to meldinger om uhell på grunn av glatta.

Like før klokken ti fikk de melding om at en bil hadde snurret rundt og havnet i fjellveggen på fylkesvei 42 ved Hynnekleiv i Froland.

–Det var svært glatt på stedet, og sjåføren mistet derfor kontroll over bilen, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ove Austenaa, til fvn.no.

Politiet har varslet veitrafikksentralen om det glatte føret. Ingen personer kom til skade i hendelsen.

Bil i grøfta

Også I Birkenes havnet en bil i grøfta i morgentimene i dag.

–En bil med én fører og en passasjer havnet utfor veien mellom Steinsland og Dalane. Ingen av de to i bilen skal ha blitt alvorlig skadet, sier Austenaa.

Utforkjøringen skjedde omkring 500 meter etter avkjørselen mot Oggevatn.

–Også her var det svært glatte veier på stedet, opplyser operasjonsleder.

Slik skifter du dekk på bilen.