MANDAL: – Det blir sabla flott. En fin bro, konkluderer beboer Sven Erik Bringsdal.

I går ble nye Stoveland bro åpnet, etter at lokalbefolkningen har vært uten bro over Mandalselva siden tidlig i sommer. Det var i vår at det ble bestemt at den gamle hengebroa skulle rives, og at ny bro skulle bygges. Den gamle broa trengte massiv opprustning, og i valget mellom å renovere den gamle, eller å bygge ny, falt valget på sistnevnte. Den nye broa har en prislapp på 3,5 millioner kroner.

Mens den gamle broa tålte et akseltrykk på fem tonn, og det siste året var nedgradert til ett tonn, er dette nå økt til åtte. Det betyr også at ordinær skolebuss for første gang kan bruke broa ved Stoveland.

Beboer og prosjektleder ved Nyvoll Consult, Lars Gunnar Andersen, synes det er fantastisk med ny bro, og peker på at denne er et viktig bindeledd for bygda. Det er Nyvoll Consult som har vært totalentreprenør for broa.

– Folk her har eiendommer på begge sidene av elva, og har i denne perioden hatt en omvei på rundt en mil. Den nye broa er fremtidsrettet, og berører rundt hundre fastboende, sier han.

Broa ble åpnet i går ettermiddag av ordfører Alf G. Møll.

– Vi ønsket at det var Møll som skulle åpne broa, ettersom han har vært en viktig pådriver. Det rakk vi i siste liten før han går av som ordfører, sier Andersen.