KRISTIANSAND: Det var i forbindelse med utbyggingen av ny E 39 over Kvinesheia at politiet ble kjent med at det kunne ha vært korrupsjon.

Etterforskningen førte til at tre personer ble tiltalt. Den ene var anleggsleder, den andre (65) var daglig leder av et entreprenørselskap, og den tredje (60) regnskapsfører i selskapet.

I Lister tingrett ble anleggslederen og den daglige lederen funnet skyldig i grov korrupsjon, mens regnskapsføreren ble frifunnet. Tingretten frifant også anleggslederen for et tiltalepunkt om bedrageri.

Påtalemyndigheten anket dommen. Anleggslederen har godtatt tingrettens dom for korrupsjon.

Juryen i Agder lagmannsrett frifant den daglige lederen og regnskapsføreren for korrupsjonsanklagene I tingretten ble anleggslederen frifunnet for bedrageri, men dømt i lagmannsretten.

I Lister tingrett fikk anleggslederen en ubetinget fengselsstraff på seks måneder. I lagmannsretten ble straffen økt til åtte måneder. På grunn av svært lang saksbehandlingstid ble straffen redusert med fire måneder. Anleggslederen er i tillegg fradømt retten til næringsvirksomhet, og rett til å drive innenfor bygg— og anleggsbransjen.

Korrupsjonsbeløpet er på i underkant av 300.000 kroner. Anleggslederen fikk dette beløpet ved å fakturere for arbeid som ikke var utført, dobbeltfakturere, selge stein og pukk fra firmaet hvor pengene gikk i egen lomme, og bedrageriet skjedde ved falske underkskrifter på fakturarer.