OSLO: Samtidigsier 23 prosent ja til fri jakt på ulv, skriver Nationen.

Senterpartiethar i forslag til nytt program lansert ideen om fri jakt på ulv i Norge frahøsten 2013. Det er også blant Sps velgere at stemningen er størst for åutrydde gråbein. Men også blant velgerne i Fremskrittspartiet og KristeligFolkeparti er skytegleden stor, ifølge undersøkelsen.

Høyresog Arbeiderpartiets velgere svarer omtrent som landsgjennomsnittet. Men også irovdyrpartiene Sosialistisk Venstreparti og Venstre finnes detgråbeinmotstandere. Hver sjette velger i disse to partiene støtter friulvejakt.

Bådeforkjempere og motstandere tolker undersøkelsen på sine foretrukne måter.Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk mener undersøkelsen viser at ulveskepsis nå hargjenklang i alle velgergrupper. Norges Naturvernforbund viser på sin side tilat et stort flertall er motstandere av fri jakt på ulv.

Småbrukarlagetsleder, Merete Furuberg, er ikke overrasket over at nesten én av fire vil skyteulv. Hun tror enda flere ville ha sagt ja til fri jakt på ulv dersom spørsmåleti undersøkelsen var blitt stilt annerledes.

– Jeghar hørt folk som tolker Sps ja til fri jakt som at det skal drives jaktnæringpå en norsk ulvestamme. Folk som ikke ønsker ynglende ulv i Norge, kan ha svart«nei» på spørsmålet om fri jakt, sier Furuberg.