KRISTIANSAND: — Det var fullt i begge togsettene til Oslo klokka 09.10, forteller strekningsleder for NSB på Sørlandsbanen, Dag Brekkan, til fvn.no.

NSB satte inn dobbelsett på morgentoget fra Kristiansand til Oslo. Også fra Oslo til Kristiansand klokka 17.09 er det doblet kapasitet i dag. Det vil si at togene har 416 sitteplasser, fordelt på åtte vogner.

Etter at luftrommet ble stengt i går økte pågangen hos ekspressbussene og togene drastisk. Kapasiteten på togene mellom Østlandet og Kristiansand ble sprengt.

Avgangen fra Kristiansand til Oslo lørdag morgen klokken 09.10 kjøres også med dobbel kapasitet.

– Vi vurderer situasjonen gjennom weekenden. Vi er er veldig godt fornøyd med at vi klarte å øke kapasiteten, forteller Brekkan.

Strekningslederen ber folk følge med på nettsiden til NSB og bestille billetter i god tid. Om det skulle være fullbooket, kan man likevel få plass ved å møte opp på stasjonen.

— Det skal mye til at vi nekter folk å være med, men da må man regne med ståplass deler av strekningen, opplyser Brekkan.

Doblet trafikken

Daglig trafikkerer et titalls ekspressbusser ruten mellom Kristiansand og Oslo.

– Vi forsterker hver eneste avgang og har ekstrabusser klare. Vi skal opprettholde plassgarantien, forteller daglig leder i ekspressbusselskapet Konkurrenten.no, Tom Roger Øydne, til fvn.no.

I går brukte selskapet om lag 20 busser på strekningen. Også i dag er tilgangen på busseter høyt, men Øydne ber folk være tidlig ute.

– Det vi ber folk om å gjøre er å møte opp i god tid. Gjerne 15-20 minutter tidligere enn de ellers ville gjort, sier Øydne.

LANGT: Morgentoget mot Oslo dobbelt så langt som normalt, med plass til 416 passasjerer. Foto: Hans Jacob Brekke

Full ferje

Color Line gjennomfører denne uka årlig vedlikehold av den ene Superspeed-ferja. Resultatet er halvert antall avganger mellom Norge og Danmark. Kombinert med flystopp er resultatet fulle båter.

— Det er registrert noe ekstra trafikk, men samtidig er det ganske fulle seilinger. Ut fra Kristiansand på morgenen i dag var det fullt og tilbake til Kristiansand er det fullt, opplyser linjedirektør Odd Grønberg i Color Line, til fvn.no.

Enkelte av avgangene i helga har fortsatt ledig plass.