KRISTIANSAND: Tidligere arbeiderpartipolitiker Jan Helland-Olsen er gått bort, 74 år gammel. Helland-Olsen har vært en sentral politiker på Sørlandet gjennom flere tiår, blant annet som leder av Agderrådet, fylkesvaraordfører i Vest-Agder og som leder av Vest-Agder arbeiderparti.

Thore Westermoen (KrF)

Fylkesvaraordfører Thore Westermoen (KrF) kjente ham godt, og fikk den triste meldingen torsdag.– Det var med stor sorg at jeg hørte at han hadde gått bort, og mine tanker går til hans kone og barn, sier Westermoen.

– Vi var sammen i fylkesutvalget i mange år, og da jeg var fylkesordfører var han en god politisk kollega. Han var en sjenerøs person, som mange ganger var til støtte for både meg og andre.

Hadde stor innflytelse

Westermoen tror Helland-Olsen vil bli husket som en dyktig og innflytelsesrik person.

– Han gjorde en veldig god jobb i Agderrådet, og han fikk etablert det som en viktig møteplass. Han var i politikken i veldig mange år og fikk stor innflytelse på mange ting i Vest-Agder.

– Jeg ser tilbake på samarbeidet med Helland-Olsen med dyp glede og respekt. Han var en person som jeg satte stor pris på, og som var dyktig og veldig skvær, sier Westermoen.

Linda Verdal (Ap) Foto: ARKIV

– Viktig for partiet Linda Verdal , leder i Vest-Agder Arbeiderparti, har kjent Helland-Olsen i mange år, blant annet jobbet de to sammen i politiet i flere år. Etter hvert havnet de også sammen i Arbeiderpartiet.

– Han har vært svært viktig for partiet, og har gjort en stor innsats over veldig mange år. Han var en politiker som utmerket seg. Det er et stort tap for oss at han nå er gått bort, sier Verdal

– Jeg oppfattet ham som en veldig tydelig politiker som ønsket hurtige prosesser, og var målrettet i det arbeidet han utførte. Og ikke minst så var han veldig lydhør.

Hun tror det er nettopp dette folk på Agder vil huske Helland-Olsen for.

– Folk vil nok huske ham som en politiker som ville noe – han ville ha resultater, sier Verdal.