KRISTIANSAND: — Voldtekten har skjedd i forbindelse med en russekro som ble avholdt i hallen på Odderøya, opplyser etterforskningsleder ved felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll, til Fædrelandsvennen.

Detaljert beskrivelse

Det var klokken 11 søndag formiddag at den 18 år gamle jenta meldte seg på politivakta ved Kristiansand politistasjon. Til politiet har hun gitt en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen som det antas er i videregående-alder

Gjerningspersonen skal ifølge 18-åringen ha:

* Mørkt, kort hår, mørke øyenbryn og en muskuløs kroppsbygning.

* Han skal ha gått kledd i en lyseblå skjorte, hvit t-skjorte, utvaskede dongeribukser og sorte sko.

Kick-off-kro

Agderrussen avholdt lørdag kveld en såkalt ”kickoff-kro" i Odderøyahallen i Kristiansand i tidsrommet lørdag 27.10 kl. 22.00 til søndag 28.10 kl 02.00. — Tidspunktet for når voldtenkten har skjedd er noe uklart. Men politiet har fått antydet at voldtekten har skjedd i den tidlige delen av arrangementet, sier Sundvoll.

Politiet vil ikke gå inn på detaljer i jentas forklaring. Ifølge Sundvoll oppsøkte kvinnen voldtektsmottaket i Kristiansand før hun meldte seg hos politiet.

— Hun er undersøkt ved mottaket. I tillegg har politiet gjort tekniske undersøkelse på åstedet. Vi håper at prøvene som er sendt til analyse, kan gi oss noe mer svar. For politiet vil det selvfølgelig være ønskelig om det foreligger DNA-bevis, sier Sundvoll.

Ber russen sjekke mobilbilder

Politiet oppfordrer vitner til å melde seg dersom de kan ha opplysninger som kan være avgjørende for etterforskningen. Så langt har ingen vitner klart å kaste nytt lys over saken.

— Vi ber festdeltakere om å se nøye på beskrivelsen og heller ta kontakt én gang for mye enn én gang for lite, sier Sundvoll.

Politiet ønsker svært gjerne at russen også går gjennom mobilbilder som ble tatt den aktuelle kvelden i tilfelle gjerningsmannen kan ha kommet med på bilder.