ARENDAL: For 14 dager siden ble et lite fredshus åpnet i forbindelse med Fredsparken Braavoll i Austre Moland.

— Vi har bygget huset selv, og meningen er at det skal være et hus som skal være et åpent, koselig sted for alle som ønsker å besøke det, sier grunnlegger av Fredsparken Braavoll, Mariann Aalvik, til Fædrelandsvennen.

Glasspeis

Men da hun kom tilbake fra ferie søndag, oppdaget hun at noen hadde benyttet seg av det åpne huset på en litt annen måte enn det som var tenkt.

— Inne i huset hadde vi en helt spesiell liten peis av glass, og da jeg kom dit i dag oppdaget jeg at noen har stjålet den. De har rett og slett bare tatt den med seg, forteller Aalvik.

Hun synes det er veldig trist at noen har utnyttet det at huset stod åpent på denne måten.

— På utsiden av huset står det noen internasjonale fredspåler. På disse står det "må fred råde på jord". Det står det faktisk på åtte forskjellige språk. Da blir det et tankekors for oss at griskheten blir så stor på en så liten plass der vi prøver å skape rom for fred og samhandling, mener Aalvik.

- Trist at man må låse alt

Hun frykter nå for at man må låse huset som er ment å stå åpent.

— Det er trist at man må låse alt mulig. At noen mennesker skal få lov til å ødelegge for den åpenheten som man ønsker.

I tillegg ble det også stjålet fem, seks fakler fra innsiden av huset. Disse hadde de ikke rukket å pakke ut en gang.

Kan trekke anmeldelsen

Politiet ble varslet om forholdet klokken 18.08 søndag kveld.

— Vi har opprettet en sak på forholdet, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre, til Fædrelandsvennen.

Men saken er ikke nødt til å ende med en anmeldelse.

— Dersom de som har gjort dette leser dette, og kjenner at det rykker i noen nerver, så håper jeg at de vil levere det tilbake til oss. Vi vil da trekke anmeldelsen, sier Mariann Aalvik.