KVINESDAL/FLEKKEFJORD: I Lister tingrett har to kvinner, en 21-åring og en 19-åring, stått tiltalt for to separate tilfeller av vold, mot én og samme kvinne.

Det var en lørdagskveld i Kvinesdal i fjor sommer at en 21 år gammel kvinne slo til en annen kvinne som satt på en benk i Kvinesdal sentrum. Dette skjedde rundt klokka 22, ifølge en dom i Lister tingrett.

I utgangspunktet kom slaget uprovosert, men ifølge forklaring fra både tiltalte og fornærmede i saken, var det en hendelse tidligere på sommeren som utløste volden.

Sendte falsk melding

Ifølge domspapirene dreide det seg om en melding sendt fra den fornærmede kvinnens datamaskin, til den tilalte 21-åringens ekskjæreste. Meldingen gikk på at 21-åringen skulle ha vært utro med en navngitt person.

Meldingen fremstod som om den var sendt fra den personen 21-åringen skulle ha vært utro med, men den fornærmede i saken erkjente i sin forklaring at det var hun som hadde sendt meldingen.

Slått i ansiktet

En felles venninne av de to var innkalt som vitne i saken. Ut fra hennes forklaring la retten til grunn at fornærmede satt rolig på benken og at det var 21-åringen som kom bort og startet det hele med å spørre hvorfor kvinnen hadde sendt den tidligere nevnte meldingen.

"Da fornærmede nektet for dette sprakk det for tiltalte", skriver retten i sin vurdering.

Slaget som falt, traff fornærmede på munnen, og det ble i retten fremlagt bilder av et sår hun fikk i overleppen.

I sin vurdering la retten vekt på at slaget ble utført med knyttet hånd, og at den tiltalte var beruset da det skjedde.

Angrepet igjen

Men senere samme natten, rundt klokka 04, skulle den fornærmede kvinnen bli angrepet igjen, denne gang i en leilighet i Kvinesdal. Dette kommer fram av en annen dom i Lister tingrett.

Tiltalte i denne saken var en 19 år gammel kvinne.

Retten skriver i sin vurdering at 19-åringen har erkjent å ha slått kvinnen flere ganger i ansiktet. Kvinnen satt i en sofa da 19-åringen gikk til angrep.

Vitner fortalte at det ble slått med knyttet hånd.

Slo flere ganger

Retten mente det var skjerpende at "tiltalte tok seg inn i en privat leilighet og slo fornærmede gjentatte ganger med knyttet hånd".

I formildende retning pekte de på at 19-åringen erkjente de faktiske forhold.

I dommen står det ingenting om volden var utløst av samme hendelser som tidligere samme kveld, eller om andre forhold utløste volden.

Betinget fengsel

Straffen for begge, både 21-åringen og 19-åringen, ble betinget fengsel i 21 dager, med en prøvetid på to år.

Begge domfelte slipper å betale saksomkostninger.

Forsvarer i begge sakene var Per Øyvin Andersen. Han sier han er fornøyd med utfallet i sakene, ettersom voldssaker ofte straffes med ubetinget fengsel.

– Som forsvarer er jeg glad for at retten har valgt ikke å idømme ubetinget fengselsstraff i disse sakene, sier Andersen til Fædrelandsvennen.