Bibliotekvinduer knust: Også rutene i biblioteket er knust. Foto: Mari Horve Reite
Gymsal: Her har pøblene gått løs på vinduene som vender inn mot lageret til gymsalen. Foto: Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: — I løpet av helga er det noen som har knust 24 ruter på skolen, både i den nye og i den gamle delen. Det er klart det er utrolig kjedelig for skolen, sier rektor Venke Nome.

Politiet har vært på stedet og skolen kommer til å anmelde saken. Pøblene har gått skikkelig til verks og knust ruter rundt hele skolen.

— Det ser ut som de har brukt både steiner og andre gjenstander. Heldigvis har vi doble glass, så det er bare ett sted at ruta er knust helt gjennom, forteller rektoren.

Ikke innbrudd

Blant annet er rutene som vender inn mot biblioteket og gymsal-lageret knust, men ingenting er stjålet fra skolen. Nome sier det har vært svært rolig rundt skolen de siste årene.

— Men midt i september begynte det å bli mer småtull rundt skolen. Knuste flasker og sånn, slik at vi har skjønt at noen har oppholdt seg på området på kveldstid. Det har ikke vært så alvorlig som dette tidligere i høst, sier Nome.

Har fått tips

Den gamle delen av Flekkerøy skole ble renovert i 2006. Samme år kom også nybygget, og de 391 elevene har et svært flott uteområde.

— Vi har veldig stor glede av dette uteområdet, så det er veldig synd at slikt skjer, sier rektoren.

De har fått en del tips om hvem som kan stå bak, og sender disse videre til politiet.

— Politiet er svært interessert i opplysninger i saken, forteller Nome.