AGDER: — Vi prøver alltid å gjøre det på den smidige måten, men det er ikke alltid det lar seg gjøre, opplyser operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt etter å ha oppsummert nattens hendelser.

Han konstaterer at det fortsatt er en overvekt av vold, særlig i Kristiansand som preger hendelsene.

**GJERSTAD: Forsvarte seg med jernstang

22.50:** Politiet og ambulanse sendes til Gjerstad etter melding om at en person er slått ned. Politiet kommer til stedet og pågriper etter en stund en person som blir kjørt til arresten. Fornærmede som er fra Arendal, har fått et slag i øye og er kjørt til legevakt for sjekk. Personen som har blitt angrepet skal ha forsvart seg med en jernstang.

**VENNESLA: Overfalt av ungdommer

23.13** : Politiet får en telefon fra en person i Vennesla som sier han og en kamerat har blitt overfalt av flere 15 og 16-åringer. Melder skal ha blitt slått flere ganger, mens kameraten har blitt sparket. Guttene skal ha løpt fra stedet da melder ringte politiet. En patrulje kommer i kontakt med fornærmede som skal ha fått to slag i ansiktet, men ingen synlige skader. Politiet avventer anmeldelse.

KRISTIANSAND: Kjørte ned lyktestolpe i fylla

ARENDAL: Blodig blotter

Ved Bausplassveien har en person knust en rute og starter å kle av seg. En patrulje kommer over mannen som også er blodig. Han svippes innom legevakt for sying, før han blir satt i arresten for ordensforstyrrelse.

KRISTIANSAND: Hoppet på vakt

Vaktene til Caledonien ber om bistand til å ta seg av en mannsperson som de har lagt i jern. Mannen i 40-årene skal ha hoppet på en av vaktene. Politiet overtar mannen og vaktene opplyser at de ønsker å anmelde forholdet.

KRISTIANSAND: Falsk leg

En 17 år gammel jente blir stoppet utenfor utestedet Spot med falskt inngangsbånd. Personalia er notert og hun kan vente seg en anmeldelse.

**ARENDAL: Slåsskamp

00.25:** Det meldes om mulig slåsskamp ved Nidelv camping. Ved campingen finner politiet en polsk statsborger med kutt i panna. Gjerningsmennene har forsvunnet. Hendelsesforløpet er noe uklart, men politiet har personalia på to mistenkte som bor i området og avventer anmeldelse.

**KRISTIANSAND: Drapstruet dørvakt

00.37:** En politipatrulje må tilbake til Spot hvor en mann i begynnelsen av 20-årene har slått og drapstruet en dørvakt. Kristiansanderen er innbrakt til arresten.

KRISTIANSAND: Ber om forsterkninger

Ved Bryggelia meldes det om slåsskamp og den ene parten ber om forsterkninger fra politiet. Den andre parten nekter å forlate stedet, men tre personer forsvinner innen politiet kommer til stedet. En person blir funnet i besittelse av hasj og blir brakt inn til arresten.

**KRISTIANSAND: Bråk

01.26:** I Dronningens gate utenfor Spot kommer det en større ansamling som skaper bråk. En person som tidligere har blitt bortvist kommer nå tilbake med flere folk. En åpenbart beruset kvinne har slått og sparket en dørvakt. Både kvinnen og den tidligere bortviste personen blir tatt med inn til arresten og anmeldt.

LINDESNES: Truet

En person melder at han har blitt truet i Lindesneshallen av en navngitt person. Da patruljen kommer til stedet er personen borte, men fornærmede ønsker å anmelde.

**VEGÅRSHEI: Stopper ikke for politiet

01.37:** Politiet får melding om mulig promillekjører i Vegårshei. Patruljen påtreffer bilen, men bilisten stopper ikke når patruljen gir signal. Bilen stopper etter en stund og en cirka 30 år gammel mann fra Vegårshei blir tatt med til legevakt for blodprøve før han dimitteres.

KRISTIANSAND: Bet politimann

Det meldes om bråk på utestedet Pir 6. Vakter har lagt en mann i jern, mens én ønskes bortvist. I det den ene personen blir pågrepet av politiet, biter han en politimann. Politimannen skal ikke ha blitt skadet i angrepet, men den 40 år gamle mannen fra Vennesla kan likevel vente seg en anmeldelse for vold mot offentlig tjenestemann.

ARENDAL: Etterkommer ikke pålegg

Ved Castelle på Langbrygga i Arendal møter politiet på en åpenbart beruset person som ikke etterkommer politiet pålegg om å fjerne seg. Dermed blir 22-åringen fra Arendal satt i arresten og anmeldt.

FARSUND: Ordensforstyrrelser

I Kirkegata i Farsund meldes det om en person som ypper til slåsskamp med "alt og alle". Patruljen påtreffer mannen etter en stund og får en grei dialog med han. Den 21 år gamle mannen får roet seg ned og politiet slipper å pågripe han.

GRIMSTAD: Knuffing og slagsmål

Ved Juskestredet blir en 22 åring fra Grimstad anmeldt for knuffing og slåsskamp på offentlig sted. Han blir så kjørt hjem.

ARENDAL: Overstadig beruset

Det blir funnet en overstadig beruset 20 år gammel jente på et toalett i Arendal. Politiet får liv igjen i jenta og kjører henne hjem til foreldrene.

**KRISTIANSAND: Slåsskamp

02.19:** Det brygger opp til slåsskamp utenfor Harweys og det er flere involvert. En cirka 23 år gammel mann fra Kristiansand må overnatte i arresten.

**KRISTIANSAND: Promillekjører

02.24:** Det meldes om en mulig promillekjører langs Stokkelandstien i Søgne. Patruljen finner ikke bilen, men sender ut melding til andre patruljer i området. Bilen og fører blir etter en stund funnet ved rutebilstasjonen i Kristiansand. Bilfører blir da funnet tydelig beruset og blir kjørt til legevakt for blodprøve. Han blir vanskelig og oppfattes såpass beruset at han ender i arresten.

LILLESAND: Bråk

Ved Sjøbua i Lillesand meldes det om bråk. En person slår patruljen, mens en person dytter en annen person. En blir innbrakt mens én blir bortvist. Begge er rundt 20 år og er fra henholdsvis Grimstad og Lillesand.

**ARENDAL: Sovnet under bord

02.27:** Ved Langbrygga får politiet beskjed om at det er en svært beruset person. Patruljen bringer inn en person som sovnet under et bord på restauranten. 20-åringen var tydelig ikke i stand til å ta vare på seg selv og får sove ut i arresten.

**GRIMSTAD: Kranglete

02.32:** Ved Juskestredet kommer politiet over en kranglete mann som er åpenbart beruset. 22-åringen blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

**KRISTIANSAND: Svært beruset

02.45:** Politiet kommer over en svært beruset person som tydelig ikke klarer å ta vare på seg selv. Personen skal til å transporteres "til tørk" i fyllearresten, da noen gode venner kommer til unnsetning og lover å ta hånd om personen.

**MANDAL: Slo til vakt

02.50:** En krakilsk kvinne må bli lagt i jern av vaktene. Hun får inn et slag på en av vaktene før hun settes i jern. Politiet frakter kvinnen hjem til bopel, mens dørvakten ønsker å anmelde kvinnen i 50-årene over helga.

**KRISTIANSAND: - Truet med kniv

02.53:** En person melder at han har blitt truet med kniv av en mann med langt hår. Noe beskrivelse utover dette har ikke mannen. Politiet kommer til stedet, men finner kun den fornærmede som etter litt om og men blir bortvist fra stedet.

**ARENDAL: Bevisstløs person

03.04** : En patrulje kommer over en bevisstløs person ved Vesterveien i Arendal. Patruljen varsler AMK som sender en ambulanse til stedet. Skadeomfanget er ukjent og den fornærmede er ikke i stand til å fortelle hva som har skjedd. Han blir sendt til sykehus for sjekk. Politiet finner ut at han kan ha vært på et utested hvor noe kan ha skjedd før han våknet til i buskene. Politiet avventer anmeldelse fra den 19 år gamle mannen.

**ARENDAL: Ba om hjelp

03.06:** Flere ungdommer møter opp hos politivakta i Arendal og ber om hjelp fra politiet. Ei venninne av ungdommene har gått inn på et hotellrom med to utlendinger for å feste. Dette mot vennenes sterke protester. Derfor ber de politiet om hjelp. I første omgang blir to unge personer innbrakt til arresten. En ung jente pluss en av melderne setter seg opp mot politiet og blir anmeldt for det. En gutt blir kjørt til bopel. De to innbrakte er 15 og 16 år og hentes til slutt av barnevernet.

**KRISTIANSAND: Sparker inn port

03.26:** I Tollbodgata er det noen som sparker inn en port og ødelegger noen møbler i gangen. Ting er stille da politiet kommer til stedet. Politiet har ikke funnet identitet på fornærmede, men har notert navn på melder og avventer anmeldelse.

FLEKKEFJORD: Vinglete bil

En innringer observerer en vinglete bil på E 39 retning Kvinesdal. Bilen varierer veldig i hastighet i tillegg til vinglingen. Registreringsnummer på bilen noteres og bilen blir senere observert i Lyngdal. Når patruljen kommer til Lyngdal finner de ikke bilen.

**KRISTIANSAND: Slått på Spot

03.57:** En 19 år gammel jente møter opp på politivakta med sin far for å anmelde legemsfornærmelse som skal ha skjedd på eller utenfor utestedet Spot. Jenta skal være slått fem ganger i ansiktet og har kloremerker i halsen i tillegg til en kul i panna. Jenta blir bedt om å besøke legevakt for å få beskrevet skadene for så å komme tilbake. Politiet har mottatt anmeldelsen.

**VENNESLA: Slått med balltre

03.58:** Uvedkommende prøver å trenge seg inn på en privat fest. Det har vært noe bråk mellom partene tidligere på kvelden, men episoden kulminerer i at en polakk blir slått i hodet med et balltre. Polakken blir kjørt til legevakt av venner. Vedkommende som skal ha slått, blir pågrepet og satt i arresten. Et balltre er i tillegg beslaglagt. Fornærmede melder fra legevakten at han ønsker å anmelde episoden. Han er ikke alvorlig skadet. Begge de involverte skal være hjemmehørende i Vennesla.

KRISTIANSAND: Brann hos tiggerne

**FARSUND: Hev flaske på bil

05.46:** En bilist melder at idet han kjører forbi et hus kommer det en flaske flygende fra verandaen. Flaska treffer bilen på taket og skaper riper og bulk. Politiet avventer anmeldelse.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset

06.09:** Det ligger to overstadig berusede jenter utenfor Seven Eleven som politiet må eskortere hjem.

**KRISTIANSAND: Banker på dørene

06.21:** Politiet får melding fra bekymrede naboer i Kongens gate som melder at det står en kar og banker og kjenner på dørene i boligkomplekset. Patruljen finner en beruset person som bor i samme boligkompleks som er på jakt etter riktig leilighet. 22-åringen får ta opphold hos en kamerat og blir gitt pålegg om å ikke plage naboene.

**KRISTIANSAND: Ungdommer på døra

07.10:** En bekymret nabo på Flekkerøy ser at en ungdom er på nabodøra og holder på å slå den inn. Etter litt viser det seg at det er sønnen i huset som har mistet nøkkelen og måtte sove i garasjen. Han forsøkte å knuse et vindu i desperasjonen på å finne en varm seng.

**KRISTIANSAND: Nekter å forlate taxi

08.24:** Agder Taxi ringer inn og forteller at de har problemer med en kunde. Kunden hadde litt tidligere tatt en taxi til Krossen, men mistet mobiltelefonen. Etter å ha søkt gjennom hele bilen anklager kunden taxisjåføren for å ha stjålet mobilen. Kunden nekter så å forlate taxien. Politiet sendes til stedet for å megle mellom partene.

KRISTIANSAND: Bråk ved utsjekk fra hotell

11.55: Da reisefølget på 4, 5 stykker fra Stathelle ble møtt med en regning på 2000 kroner ved utsjekk fra First Hotel Kristiansand, på grunn av røyking på rommet, ble det dårlig stemning. Det utviklet seg etter hvert til truende atferd, og en patrulje ble sendt til Dronningens gate. Det endte med at reisefølget gjorde opp regningen, og de ble så bortvist fra stedet.

RISØR: Stjålet påhengsmotor

I løpet av den siste uka er det blitt stjålet en seks hestekrefters Suzuki-påhengs fra en båt i Buvika.

**ARENDAL: Hundehvalp ble med

17.31:** En stor labrador-lignende hvalp fulgte etter personer til en adresse på Kaffejordet. Politiet ble kontaktet og de overlot saken videre til Viking Bilberging. Hundeeieren kan kontakte politiet for å få kontakt med hunden.

**GRIMSTAD: Råkjørte på E 18

17.48:** Utrykningspolitiet målte en bil til 131,31 km/t i 90-sona på E 18 Fevikmarka. Sjåføren, en Oslo-mann (48), ble anmeldt og førerkortet er midlertidig beslaglagt.

**ARENDAL: Skadeverk

19.10:** To bileiere kontaktet politiet og fortalte at bilene deres er blitt utsatt for skadeverk på Engekjerr i Arendal. Den ene bileieren hadde leiebil og flere ruter er blitt knust. Bilen er også blitt ripet opp. En annen bileier meldte om at noen hadde lagd riper i lakken. Politiet har vært ute og kikket på åstedet, like ved Baptistkirka i Engekjerrveien.

**SONGDALEN: Trafikkulykke

19.17:** Møteulykke nord for Brennåsen. Les mer i egen sak.

**GJERSTAD: Full togpassasjer

19.30:** NSBs togleder i Drammen kontaktet Agder-politiet og ba om bistand for å fjerne en full passasjer på vei sørover på Sørlandsbanen. Passasjeren hadde oppført seg klanderverdig mot konduktør og reisende. Klokken 20.23 ble mannen plukket opp og kjørt til arresten i Arendal.

**GRIMSTAD: Stjal Iphone

19.56:** Fevik pizza meldte om at en splitter ny Iphone 4 var blitt stjålet fra en arbeidsbenk. En ungdomsgjeng som var inne på forretningen settes i forbindelse med tyveriet og politiet har vært på stedet for å sikre spor.