ARENDAL: — Saken er henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningsmann. Vi har gjort avhør av både fornærmede og en god del vitner, men det har ikke ledet oss til noen gjerningsmenn, opplyser etterforskningsleder ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen til fvn.no.

Det var natt til fredag 03. juni i år at kvinnen meldte seg hos politiet og fortalte at hun var blitt voldtatt i området Tyholmen i Arendal sentrum. Åstedet ligger kun 50 meter fra politihuset i byen. Kvinnen opplyste at en person gjennomførte selve voldtekten, mens to andre la til rette for overgrepet. Medhjelperne skal henholdsvis ha holdt vakt og holdt kvinnen fast.

Etter overgrepet løp kvinnen til en bekjent. Sammen varslet de politiet og kvinnen fikk helsehjelp. Ifølge kvinnen skal voldtekten ha skjedd en gang i tidsrommet mellom 1.30 og 03. Beslutningen om henleggelse ble gjort i slutten av oktober. Ifølge Reiersølmoen har det aldri vært noen mistenkte i saken.

— Vi har gjort en god del etterforskning for å komme til bunns i saken, men vi har ikke lyktes, sier Reiersølmoen.

I slutten av august skal også en kvinne ha blitt voldtatt i uteområdet til Restaurant 1711 på Tyholmen i Arendal. Kvinnen i 30-årene forklarte til politiet at hun var på byen med flere venninner. Etter å ha vært på utestedet en stund, fulgte hun en venninne til bilen. På vei tilbake til venninnegjengen skal en østeuropeer ha overfalt henne, dratt henne inn bak et gjerde. Kvinnen gjorde anskrik og slo fra seg, men gjerningsmannen skal ha klart å fullbyrde voldtekten.

— Denne saker er fortsatt under etterforskning, men vi er ikke nærmere noen oppklaring, sier Reiersølmoen.