KRISTIANSAND: Color Lines håp om at vinden skulle løye såpass mye at Superspeed kunne gå fra Kristiansand torsdag ettermiddag, med retur fra Hirtshals torsdag kveld, brast.

Nå blir danskeferja, som har ligget til kai siden onsdag ettermiddag, innstilt fram til fredag morgen.

— Det er for mye vind og bølger i Skagerrak. Fortsatt er vinden oppe i 27-28 sekundmeter, og det er i alle fall 10 meter høye bølger. Stormen ser ut til å avta utover kvelden, men det blir for sent for oss, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

- Forferdelig mye sjø

Ifølge Grønberg ville Superspeed hatt problemer både med overfarten og med å komme forbi moloen i Hirtshals.

— Det er forferdelig mye sjø på vei over, medgir han.

Ferja skulle gått fra Kristiansand klokken 16.30, med retur fra Hirtshals klokken 20.45. Da hadde Superspeed ankommet Kristiansand idet vinden stilner, ifølge prognosene.

— Vinden skal løye rundt midnatt. Det ser greit ut i morgen tidlig. Nå sørger vi heller for at vi er i posisjon til morgenseilingen fra Kristiansand fredag morgen, sier Grønberg.

800-900 på hver side

Om lag 1700 passasjerer er rammet av kanselleringen. En del av dem hadde billetter til de første avgangene torsdag, men ble flyttet over til kveldsavgangene.

Nå må de vente enda lenger.

— Det står mellom 800 og 900 passasjerer på hver side. Disse får tilbud om hotellrom slik at de kan komme seg med ferja i morgen tidlig. Vi har god kontakt med hotellene etter hvert, sier Odd Grønberg.