KRISTIANSAND: Store styrker fra Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), politiet og ambulanser ble sendt til nikkelverket. Også luftambulansen ble tilkalt.

— Vi har fått melding om at det har skjedd en eksplosjon ved Xstrata. Det er alt vi vet foreløpig, bekreftet 110-sentralen til fvn.no klokken 14.40. Klokken 15 var røykdykkere inne i lokalet hvor eksplosjonen skal ha skjedd.

LES også: Leter etter årsaken

LES også: Mann (18) kritisk skadet

Brannen slukket

— Det er fremdeles en liten glødebrann i et vifteanlegg som brannvesenet har litt tekniske problemer med å slokke men det er ingen dramatikk, fortalte Børge Steinsland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt til fvn.no klokka 16.00. Xstrata melder nå i en pressemelding at brannen er slukket.

Politiets kriminalteknikere er på vei og vil overta spørsmålsstillingen ved åstedet, i følge operasjonslederen. Representanter fra bedriften og arbeidstilsynet skal også være på stedet.

Kritisk skadet

Like før klokken 15 var to ambulanser inne på området. Etter det fvn.no får opplyst, er en person kritisk skadet. Vedkommende skal være brakt til sykehus med ambulanse.

Ytterligere to personer skal være lettere skadet. Brannvesenet gjennomsøker nå området, men det skal ikke være noen flere savnet.

En 18 år gammel mann er sendt til sykehus i Oslo med helikopter etter eksplosjonsulykken melder nrk.no

Ikke klorgass

Det skal ikke være snakk om at klorgass har lekket ut som følge av eksplosjonen.

Klokken 15.15 var tre ambulanser, tre politipatruljer og totalt sju brannbiler ved fabrikken. Ifølge vitner er situasjonen på stedet kaotisk. Industrivernet har bedt folk om å forlate området.

De ansatte er foreløpig ikke evakuert fra kontorbygningen, etter det fvn.no får opplyst. Ingen av de ansatte fvn.no har vært i kontakt med kan så langt kommentere hva som har skjedd.

Fvn.no kommer tilbake med mer.