KRISTIANSAND: En 16 år gammel gutt, som har vært en del av den såkalte «barnevernsbanden» på Sørlandet, er i Kristiansand tingrett fengslet for ytterligere fire uker.

Gutten ble den 12. januar tatt for å ha stjålet 6800 kroner fra butikken Mekk i Sommerkroveien i Mandal, og ble to dager senere fengslet for fire uker. Nå vil tingretten at gutten skal sitte varetektsfengslet fram til rettssaken mot ham starter.

Skremt av alarm

«Saken er ferdig etterforsket, og det er tatt ut tiltale. Påtalemyndigheten har oppgitt at man tar sikte på å få berammet hovedforhandling i saken innen utløpet av den forlengede varetektsperioden. Retten tar politiets begjæring til følge og setter fengslingstiden til fire uker», heter det i kjennelsen.

I tillegg til tyveriet fra Mekk-butikken, står gutten tiltalt for å brutt seg inn i en butikk i Langgata i Mandal i mars i fjor. Hensikten var ifølge tiltalen å stjele penger eller andre verdier, men 16-åringen og de andre som var med ham ble skremt av alarmen.

Stjal en Audi A6

Snaue to uker etter innbruddet, skal gutten ha stjålet en Audi A6 fra en adresse på Søm i Kristiansand og kjørt bilen til Søylekilen båthavn i Mandal. Han er tiltalt både for biltyveriet og for å ha kjørt bilen uten gyldig førerkort.

16-åringen har erkjent straffskyld for tre av postene i tiltalen. Siste posten, kjøring uten førerkort, er han ikke blitt spurt om.

Ville ikke tilbake til Tromsø

Gutten ble i fjor flyttet fra Mandal til Tromsø. I løpet av det siste halvåret er han dømt to ganger, deriblant for å stå bak ran. Da han ble fengslet i januar, forklarte gutten at han ikke ville tilbake til institusjonen i Tromsø. Retten mente derfor at det ikke er alternativer til fengsling.

16-åringen, som er innsatt ved ungdomsavdelingen ved Bergen fengsel, har samtykket i videre fengsling.